Legenda "teška" 50 miliona: "Hoću da umrem u bijedi, ne želim da ostavim novac porodici"

Potpuno iskreno

Legenda "teška" 50 miliona: "Hoću da umrem u bijedi, ne želim da ostavim novac porodici"

A. Čaušević

Tokom karijere mnogi uspješni sportisti zarade silan novac, a pametnim ulaganjem nakon penzionisanja njihovo bogatstvo se širi iz dana u dan. 

Charles Barkley je jedan od najboljih NBA košarkaša iz kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog vijeka, a također jedan od najkontroverznijih kako na, tako i van parketa.

Barkley je u penziji već 20-ak godina, trenutno radi kao komentarot i analizira NBA utakmice te svojim izjavama privlači ogromnu pažnju.

Bivši košarkaš koji 1993. godine izabran za MVP-ja uvijek govori bez dlake na jeziku i uopšte nema problema s tim. To je uradio u nedjelju te podigao prašinu na društvenim mrežama.

Barkley je razgovarao s golferom Philom Mickelson te je na potpuno iznenađenje kazao da prije smrti želi biti potpuni švorc kako svoj novac ne bi ostavio porodici.

"Svako zna da se volim kladiti i ostalo. Hoću da budem bez novca kada umrem. Ne želim da sav svoj novac porodici. Cijeli živog se brinem za njih. Hoću da budem u ruševini. Hoću da budem u potpunoj bijedi kod posljednjeg uzdaha", kazao je Barkley.

Prema podacima s interneta Barkleyovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na oko 50 miliona dolara. Tokom karijere u Philadephiji, Phoenixu i Houstonu zaradio je više od 43 miliona.

Top Komentari

King_Kenny
...ono kad si pun ko brod,imas sve sto pozelis,pa pocnes lupetati pod stare dane...sad da ga ostavis 7 dana u bijedi objesio bi se.
5 0
KviskoKvesic
Pajkan zaboravio sam na rudare njima treba dat.a ove politicare u jamu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi