Nekadašnja NBA zvijezda: Jedne godine im kupiš auto, pa stan, pa džemper i oni se naljute
Foto: Screenshot

Božić mu je bacanje para

Nekadašnja NBA zvijezda: Jedne godine im kupiš auto, pa stan, pa džemper i oni se naljute

Eldar Ganibegović

U jeku su božićni i novogodišnji praznici.

Milioni ljudi širom svijeta uživaju u ovom dobu godine, ali za nekadašnju zvijezdu NBA lige Charlesa Barkleyja Božić je samo bacanje novca.

Bivši igrač Sunsa, Sixersa i Rocketsa smatra da se svi prema njemu lijepo ponašaju kad stignu praznici, samo kako bi od njega dobili poklone.

"Čovječe, znaš, Božić mi nije baš zabavan" , rekao je Barkley u intervjuu za USA TODAY Sports i dodao:

"To je veliko bacanje novca. Kad si crn i bogat, svi misle da su dio tvoje pororice. Svako je rodbina. Svako želi od mene dar koji je stvarno lijep."

Nakon toga otkrio je primjer koji je doživio u vlastitoj porodici:

"To je kao s članovima tvoje obitelji, jedne godine im kupiš kuću, sljedeće godine im kupiš automobil, sljedeće godine kupiš im džemper... Budu šokirani s izrazom lica kao da te pitaju: "Jesi li mi upravo kupio džemper?". Uvijek žele da se pokloni povećaju u odnosu na prethodni, tako da im nikada nećete moći dati džemper ako ste im kupili kuću prošle godine jer se naljute."

Barkley je rano u svojoj karijeri upoznao ljude koji su ga htjeli iskoristiti. Zapravo, on je u svoje vrijeme tvrdio da mu je njegov prvi agent ukrao 100 miliona dolara.

Izgleda da je i logično da bježi od profitera, pa makar to bilo u vrijeme ovih praznika.

"Nisam veliki obožavatelj Božića. Čvrsto vjerujem da bi Djed Mraz trebao donositi darove samo djeci. Mislim da bi Djed Mraz trebao donositi darove svima dok ne završe srednju školu, i to je to. To je moje lično mišljenje."

Top Komentari

bk123
Kralju moj na takav se način ne slavi Božić ...to što ti slaviš je samo komercijalizacija i marketing da takvim hablama kao ti izmuzu novac, nemaš ti pojma o Božiću
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi