Bivši fudbaler Tottenhama u problemima s drogom, prijeti mu zatvorska kazna

Armstrong u problemima

Bivši fudbaler Tottenhama u problemima s drogom, prijeti mu zatvorska kazna

E. Ganibegović

Nekadašnji fudbaler Tottenhama Chris Armostrong nalazi se u velikim problemima.

Fudbaler koji je najveći dio svoje karijere proveo u Spursima mogao bi iza rešetaka.

Prema navodima engleskih medija, Armostrongu prijeti zatvor zbog tuče u supermarketu prošle godine, kada je radnika prvo udario pesnicom u lice, a onda i šutirao nakon što mu je ovaj rekao da ne može kupiti cigarete.

Nakon toga je uhapšen.

"Postao je agresivan nakon što mu je rečeno da ne može kupiti cigarete. Radnika je prvo udario pesnicom, a onda i nogom nakon što je pao na pod", stoji u optužnici koju je potpisao tužilac Nathan Fuller.

Cigarete nije mogao dobiti jer je trgovina bila privremeno zatvorena, a radnici su bili na pauzi. Međutim, on je nasilno ušao i napravio incident i štetu u vrijednosti 2000 funti.

Posljednjih godina on se nalazi s druge strane zakona, ima problema s drogom, a 2016. godine je i uhapšen zbog posjedovanja kokaina i ekstazija.

Podsjetimo, on je 1995. godine postao prvi fudbaler koji je pao na testu na drogu, a 2005. godine završio je igračku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi