Nesretna zvijezda kidnapovana 2012. godine, sada su ga ponovo oteli nakon nevjerovatnog kiksa

Nigerijac opet na meti otmičara

Nesretna zvijezda kidnapovana 2012. godine, sada su ga ponovo oteli nakon nevjerovatnog kiksa

Edmir Škorić

Christian Obodo je ponovo kidnapovan, drugi put u zadnjih osam godina.

Obodo je u ljeto 2012. godine od strane naoružanih osoba kidnapovan u Warri i to nakon što je odlazio u crkvu.

Osam godina kasnije Obodo je opet žrtva otmičara. Nakon što je Nigerija prokockala 4:0 protiv Sierra Leone, bivpi nigerijski reprezentativac je kidnapovan i satima je proveo u gepeku. Na njegovu sreću, pušten je bez povreda.

Nekadašnji reprezentativac Nigerije je veći dio karijere proveo u Italiji, a 2017. godine je okončao reprezentativnu karijeru.

"Zaista je bilo neprijatno biti zaključan u gepeku nekoliko sati na velikoj vrućini. Kidnaperi su mi čak rekli da su izgubili novac igrajući na Nigeriju u drugom poluvremenu. Nisu mi prijetili, nisu me povrijedili, ali iskreno ne razumijem zašto je neko želio da ponovo prolazim kroz ovakvu neprijatnost", rekao je Obodo za Brila FM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti