Tužna izjava Ćire: "Vrijeme mi je, a i ljekari su digli ruke od mene"

Bori se s rakom

Tužna izjava Ćire: "Vrijeme mi je, a i ljekari su digli ruke od mene"

E. Ganibegović

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević već dugo vodi bitku s teškom bolešću. U razgovoru za hrvatske medije nije djelovao optimistično i smatra da ovaj put neće uspjeti pobijediti zloćudnu bolest.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ima rak prostate i nalazi se u poznim godinama. Na svu sreću, nije pao na postelju, ali svjestan je svojih godina i težine bolesti s kojom se bori.

Nažalost, u razgovoru za hrvatske medije nije djelovao optimistično niti "fajterski", onako kako smo to od njega navikli kroz godine iza nas.

"Moj sin dođe i kaže: "Tata, isto si govorio da ćeš umrijeti i prije pet godina." On želi ublažiti ovu istinu, a ljekari su digli ruke od mene", rekao je Ćiro za Story.hr, pa nastavio:

"Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Šta ćeš. Konstatuješ istinu, a ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. Koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio".

"Kad gledam svoje kolege, gotovo svi su umrli: Barić, Ivić, Zebec. I moje je vrijeme došlo. S tim se čovjek mora pomiriti, bez kukanja i jadikovanja. Tako da bih molio ljude - poštedite se žalosti za mnom jer odlazim spokojan i to je jako lijepo. Ne znam kako oni zločesti ljudi koji su toliko toga lošeg napravili trebaju umrijeti, a do tada uopće nisu vjerovali u Boga? Kad trebaš umrijeti, počinješ vjerovati, ali eto, tu sam, ti i ja pijemo kafu", zaključio je.

Podsjetimo, prije nekoliko dana kazao je još jednu bolnu istinu, a to je da ga kćerke nikada nisu nazvale da pitaju za njegovo zdravstveno stanje.

"Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale: Kako si, tata? Slobodno to objavite", rekao je Ćiro.

Proslavljeni trener i bivši selektor Bosne i Hercegovine počektom septembra je otkrio da mu se bolest vratila i od tada se maksimalno posvetio novoj životnoj borbi.

Karcinom mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, a pobijedio ga je već dva puta.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Nisi valjda mislio da ćeš za sjemena ostati??
2 19
FahroKonjHodzic
dase neljubimo
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi