Legendarni Clarence Seedorf prešao na islam
Foto - Instagram

Velika životna odluka

Legendarni Clarence Seedorf prešao na islam

Midhat Šljivak

Legendarni nizozemski fudbaler Clarence Seedorf prešao je na islam.

U obraćanju javnosti 45-godišnja fudbalska legenda je objavila kako je prešao na islam i veoma je sretan zbog toga.

Seedorf je u Instagram objavi poručio:

"Hvala svima na lijepim porukama nakon što sam postoa musliman. Sretan sam i ponosan što sam se priključio braći i sestrama širom svijeta, posebno mojoj neodoljivoj Sophiji koja me je naučila šta znači islam".

"Ime nisam promijenio. Ono će ostati isto jer su mi ga dali moji roditelji. Šaljem svima puno ljubavi".

Legendarni fudbaler je u bogatoj karijeri nosio dresove samih velikana svjetskog fudbala. Karijeru je počeo u Ajaxu, a potom je igrao za Sampdoriju, Real Madrid, Inter i Milan.

Karijeru je zavšio 2014. godine u Brazilu gdje je nastupao za Botafogo, da bi zatim počeo trenersku karijeru, koja barem za sada nije bila baš uspješna.

Vodio je Milan, kineski Shenzhen, Deportivo, te selekciju Kameruna. Bez posla je od 2019., ali prethodne tri godine učestvovao je u brojnim projektima za razvoj fudbala.

Top Komentari

VELEZ
zasto onda nije pokrivena
1 11
Mowzilla
Elhamdulillah
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi