20

Komentari (20)

Bronson94
Sta je dosad ceko
koraj
Ovo mu je najbolji transfer u zivotu!
lamonaca1
Sars33 pise u Kur'anu da se zena mora pokriti.ima ajet po pitanju pokrivanja
mrki_ba
Ima pise ali ne pise potpuno pokrivena! Pise takodje i u bibliji ... isto tako i za svinjetinju biblija zabranjuje.
VenamaHrabrih
Religija je predstava nedostojna boga. Svaka, bez razlike.
mrki_ba
Bio si dobio minus od mene najvise jer si sve religije stavio u isti koš. Ako gledas na trenutne organizacije tipa IZ i SPC to su po meni organizacije zasnove na religiji, slazem se stobom 100% ali Islam religija po Kuranu a ne po IZ je nesto 100% istinito i nepokolobljivo!
VenamaHrabrih
Ja uopšte ne pominjem tzv. Svete Knjige, nit želim rapravljato o tome ko u šta vjeruje. Religija je zatvorena društvena zajednica koja ima svoje sljedbenike, vođe, posebnu odjeću, posebne pozdrave, posebna mjesta itd. U religiju ne može niko "ući", ako ne prihvati pravila i ne bude onakav kako to propisuje religija. Religoja ne trpi druge i drugačije i nameće tzv. apsolutne istine, što je laž sama po sebi. Religija nije božije davanje, nego ljutska izmišljodina, e da bi se neuki narod držao pod kontrolom. U religiji ništa božansko nema. Svaka religija je oblik fašizma, što i ti dam potvrđuješ, jer su netrpeljiv prema drugom i drugačijem, a šro si i pokazao svojim postom. U osnovi, između religije i SS-a, nema suštinske razlike. Ono što je za tebe istina, za mene može biti ordinirana laž i obratno. Baratati treba sa činjenicama, a religija negira činjenice i nameće neku svoju istinu, lišenu bilo kakvog kritičkog promišljanja.
Habe.die.Ehre_2017
Tako ti je to opasno je kad se tupi naostre.
Mowzilla
Sars33
@Bosnian_King_Tz ajde nam ti objasni druze?
VELEZ
zasto onda nije pokrivena
Sars33
Nigdje ne pise da se zena mora pokriti, to je njena odluka, jest to po vjeri i sve, ali to je njena odluka, a i ne znamo u kakvoj je ona situaciji... Bitno je da su muslimani, a i ne znaci da zena ako nije pokrivena da nije muslimanka, danas ima puno muslimanki koje nisu pokrivene, ali aBd ce se pokriti
VELEZ
Malmi_Suomi
@VELEZ imam osjećaj da ti malo zayebaxeš ovdje sa tim tvojim komentarima ???
Koliko ti je godina sine ???
Garant si balavac čim postavljaš takva pitanja.
vence
Bog zna jedini ko je pravi musliman i muslimanka, ali slijedeci Kur'an i sunnet, ona kao muslimanka MORA biti pokrivena.. Jedino da joj to apsolutno skodi zdravlju iz nekog razloga..tad ne mora..tako da prica da ce se kasnije pokriti, il poceti klanjati i postiti kad ode u penziju..ne pije vode.
axel42
Nemoj džaba objašnjavati nama Bosancima kako se treba ponašati u vjeri. Mi smo ti neka nova, kulturnija vrsta muslimana. Imamo muslimanska imena, žene nam mogu hodati polugole, nemoraju se pokriti kako to ba. Naravno slavimo novu godinu, kitimo jelke, kupujemo djeci paketiće. Šta fali ba, pa to je normalno, mi smo u Evropi. Za ramazan nepijemo, a ove ostale mjesece naravno da možemo. Posle trećeg dana bajrama, obavezno udaramo po alkoholu, može slobodno posle trećeg dana, tako to ide. Kladjenje, kocka itd. da nepričamo, to se podrazumjeva, kakve to ima veze sa vjerom. Kažem ti, mi smo evropski muslimani, kod nas sve to može. Šta oni tamo znaju oni Arapi, oni su zaostali u srednjem vjeku, sad je Islam drugačiji, možeš gotovo pa sve.
Babuka1
Apsolutno si upravu kad kazes da je zeni obaveza da se pokrije, po vjerskim propisima, ALI. Zivimo u svijetu takvom kakav je, gdje na zalost (velikim dijelom i zaslugom nekih muslimana) islamofobija uzima ogromnog maha, i ne krije se vise, gdje zena koja je pokrivena nije 100% sigurna na ulicama evropskih gradova, gdje zena koja je pokrivena ne moze da se ostvari u poslovnom smislu do nekih velikih mogucnosti, gdje se na zenu koja je pokrivena gleda kao na nekog ko je zaostao i ko je eto prisiljen na to. I kada to sve saberes i oduzmes, apsolutno treba imati razumijevanja za zene muslimanke koje zive diljem svijeta, a nisu pokrivene. Islam nije crno-bijel, dublji je nego sto ga vecina njegovih sljedbenika vidi. Zivio
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.