Conor McGregor najplaćeniji sportista svijeta
Foto - Instagram

Irska MMA zvijezda na vrhu liste

Conor McGregor najplaćeniji sportista svijeta

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor najplaćeniji je sportista svijeta u prethodnih godinu dana.

Ugledni Forbes objavio je listu sportista koji su zaradili najviše novca u proteklih godinu dana, a Irac je daleko na vrhu.

On je od 1. maja 2020. do istog datima ove godine od nastupa, brojnih sponzorskih ugovora i ostalih poslova inkasirao cifru od 180 miliona dolara.

McGregor je iza sebe ostavio brojna poznata svijetska imena, a Irca slijede dvije velike fudbalske zvijezde, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Messi je u istom periodu zaradio 130 miliona dolara, a Ronaldo je treći sa zaradom od 120 miliona dolara.

Oglasi

Zaradu od 100 miliona dolara nadmašio je još samo NFL zvijeda Dak Prescott. Quarterback Dallas Cowboysa inkasirao je 107.5 miliona dolara.

Među 10 najplaćenijih su još brojna poznata imena, a lista izgleda ovako:

Zaista impresivne cifre su zaradili najpoznatiji sportisti svijeta, posebno kada se zna da je kompletan svijet u velikoj krizi.

Top Komentari

Random123
Zato i jest svijet u qrcu kad ti jednom liku das 180 miliona, i za sta da ga gledas kako se šaketa u kavezu, al s druge strane da glupa masa zaludjenika u to ne prati to ne bi ih ni placali toliko, tako da smo opet mi krivi za sve
7 0
Lordiox1
Sve nesto nema se, nema se para, klubovi i organizacije u velikom gubitku, spominju se milijarde dugovanja a gledaj im placa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi