Ovaj momak je na utakmici slučajno postao milioner - Sad bira cifru koju će uzeti!
Cory Youmans je na MLB utakmici imao sreću da uveća svoje bogatstvo. Već živi na visokoj nozi, a uhvatio je loptu koja vrijedi milione dolara (Foto: Instagram)

Cory Youmans odbio tri miliona dolara

Ovaj momak je na utakmici slučajno postao milioner - Sad bira cifru koju će uzeti!

Midhat Šljivak

Cory Youmans iz Dallasa početkom oktobra je na utakmici između Texas Rangersa i New York Yankeesa imao sreću da uhvati 'posebnu' loptu zbog koje mu se život potpuno promijenio jer će zbog nje postao poznat i zvanično je postao milioner, iako već živi na 'visokoj nozi'.

Navijač Texas Rangersa Cory Youmans došao je na utakmicu između svog tima i slavnih Yankeesa i nije ni slutio da će mu taj 5. oktobar promijeniti život iz temelja.

Youmas je imao sreću da uhvati loptu kojom je igrač Yankeesa Aaron Judge ispisao historiju MLB-a. Judge je postigao rekordni 62. home run u sezoni, a loptica koju je udario završila je u rukama navijača Rangersa.

Istog trena ovaj momak je postao medijska zvijezda. Sve je zanimalo hoće li vratiti loptu Judgeu ili će je unovčiti.

"Dobro pitanje. Nisam još razmišljao o tome", rekao je on dok je napuštao stadion u Arlingtonu praćen osiguranjem.

Na kraju je odlučio da je unovči. Dobio je ponudu od tri miliona dolara, ali ju je odbio. Smatra Cory da na aukciji može izvući više novca.

Oglasi

"Mislim da je fer da je unovčim. Znatiželjan sam da vidim koliku će cijenu dostići, ko će je kupiti i šta će učiniti s njom", rekao je ovaj 35-godišnjak iz Texasa koji već živi na visokoj nozi jer je potpredsjednik jedne jake kompanije.

Aaron Judge bi volio da dobije loptu nazad. Ipak, jasno je da će morati da učestvuje na aukciji da bi je dobio. On je nakon utakmice priznao da je fer da momak zaradi kada je već lopta završila u njegovim rukama.

"Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Bilo bi lijepo kada bih je dobio, ali to je za navijača veliki suvenir. Napravio je vrhunsko hvatanje i ima pravo da je zadrži", rekao je Judge.

A ako silno želi svoju rekordnu loptu Judge je može bez problema priuštiti jer će uskoro potpisati ugovor od kojeg 'boli glava'.

On je prošle godine odbio sedmogodišnji ugovor vrijedan 213.5 miliona dolara. Smatra da vrijedi više i nada se da može dobiti barem 100 miliona dolara više.

To će očigledno dobiti. Nakon fenomenalne sezone Yankeesi neće štediti, a sigurno da će biti i drugih interesanata za njegov potpis.

Treba istaći da je najskuplja bejzbol lopta u historiji koštala 3.05 miliona dolara, a radilo se o lopti kojom je čuveni Mark McGwire postigao 70. home run u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi