Čovjek koji je zaslužan za zlato kadeta u Litvaniji: Preminuo Pero Gudelj

Veliki prijatelj bh. sporta

Čovjek koji je zaslužan za zlato kadeta u Litvaniji: Preminuo Pero Gudelj

E. Čaušević

Bh. javnost danas su potresle vijesti da je u Zagrebu preminuo poznati privrednik Pero Gudelj.

Gudelj je preminuo u bolnici u Zagrebu u 65. godini života nakon kraće i teške bolesti. Poznato je da je on bio osnivač i suvlasnik trgovačkog lanca FIS.

On je bio i veliki prijatelj bh. sporta i nesebično je ulagao novac u razvoj mnogih sportova u našoj zemlji. Posebno se pamti njegov potez od prije pet godina kada je bio jedan od najzaslužnijih što su naši kadeti postali prvaci Evrope u košarci.

Naime, nakon četvrtfinalnog meča u kojem je naš tim pobijedio Njemačku došla je opomena of FIBA-e da se mora uplatiti kotizacija od 10.000 eura kako bi naši kadeti nastavili takmičenje.

Košarkaški savez BiH finansijski tada nije mogao da ispuni taj uslov, a onda je tu uskočio Gudelj koji je odlučio da uplati potreban iznos novca i tako ostavi naše kadete na Euru kojeg su pokorili.

Takav potez se zaista treba pamtiti, te je bh. sport danas izgubio jednog velikog prijatelja.

Top Komentari

dinass
Nije bio los covjek u svakom slucaju nije bio nacionalista i volio je BiH. Steta sto nema vise takvih katolika kakav je on bio, bili bi svi sretniji.
5 1
Mowzilla
Pocivaj u miru dobri covjece...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi