Jedan čuva Ronalda, a drugi njegovu sjenu: Komandosi koji skaču na svaki Portugalčev treptaj oka

Mjesečna plata je ogromna

Jedan čuva Ronalda, a drugi njegovu sjenu: Komandosi koji skaču na svaki Portugalčev treptaj oka

Admin Čaušević

Blizanci, svuda ga prate. Opsjednutost Cristiana Ronalda za sigurnošću sebe i svoje porodice nalazi mir zahvaljujući zaštiti koju mu garantuju dvoje ljudi od apsolutnog povjerenja najpopularnijeg igrača današnjice.

Ne radi se o pukim agentima, već o bivšim vojnicima specijalne jedince obučenih prema strogoj disciplini komandosa, koja ne dopušta popuštanje, podrazumijeva veliku samokontrolu, uključuje sposobnost donošenja odluka u vrlo kratkom vremenu.

Oni ne smiju pogriješiti. Plaćeni su da osiguraju da sve teče glatko, a ako se pojavi problem na horizontu, njihov je posao popraviti ga. Mjesečna plata: "skromnih" 800.000 eura.

Zovu se Jorge i Sergio Ramalheiro. Oni su bivši vojnici koji su bili stacionirani u Afganistanu, uvijek su na korak ili dva od Ronalda, kreću se poput njegove sjene, ponašaju se kao njegov anđeo čuvar i spremni su na sve.

Oni koji ih ne poznaju jedva da ih primjećuju, zavarani i elegantnom odjećom nošenom (čak) i na dan službenog predstavljanja u Al-Nassru.

Oglasi

Kada ih pogledate nikada ne biste pomislili da se iza skupocjenog odijela krije neko ko vas možda nokautirati u jednom trenu.

Čim situacija postane opasna oni su tu. Tako to funkcionira, to im je posao i da bi to radili uzeli su i odsustvo iz svoje policijske jedinice u koju su se prijavili nakon izlaska iz vojske.

Ronaldo je večeras večerao sa delegacijom vlade Saudijske Arabije, a na snimku se može vidjeti da je na prvi Ronalov pokret za stolom odmah reagovao i jedan od čuvara.

Peterostruki osvajač Zlatne lopte ne bi ih se nikad odrekao: bili su s njim u Torinu, kako bi i oni pazili na Georginu, njenu djecu i ostatak porodice; bili su uz Portugalca i prilikom odlazaka avionom na utakmice Lige prvaka ili na putu kojim je fudblaer stigao do sportskog centra Manchester Uniteda. Gdje je god Ronaldo tu su i oni pa bilo nemoguće zamisliti da ih ne bude na predstavljanju u Al Nassru.

Sve se radi uz maksimalnu diskreciju i korištenje satelitske tehnološke podrške. Čim slike pokažu sumnjive pokrete, blizanci žure na mjesto događaja.. I stižu "čak i prije policije", ispričao je tabloidima izvor blizak igraču.

Zasigurno nije prvi put da Cristiano Ronaldo svoju sigurnost povjerava visokokvalificiranom osoblju, koje ima iskustvo stečeno na vojnom polju:

U Madridu ga je čuvao bivši padobranac Nuno Marecos kako bi se u godini finala Lige prvaka u 2018. godine Kijevu pojavio još jedan kolos koji je štitio prvaka i njegove najmilije: bivši borac mješovitih borilačkih vještina, Goncalo Salgado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi