Ronaldo smješten u vili od 14 miliona, ne mora poštovati šerijatske zakone i može raditi šta želi
Portugalska zvijezda s porodicom se smjestila u vilu vrijednu 14 miliona eura u kojoj ima apsolutno sve što poželi (Foto: Screenshot)

Bez pravila za CR-a

Ronaldo smješten u vili od 14 miliona, ne mora poštovati šerijatske zakone i može raditi šta želi

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo potpisao je najunosniji ugovor u historiji fudbala i od saudijskog Al Nassra će za naredne dvije i po godine dobiti nevjerovatnih 500 miliona eura.

Cristiano Ronaldo (37) postao je najplaćeniji fudbaler u historiji s platom od 200 miliona eura po sezoni u Al Nassru iz Saudijske Arabije.

Portugalska zvijezda jučer je zvanično stavila potpis na ugovor, a nakon treninga se s porodicom uputio u svoj novi dom.

CR i porodica bit će smješteni u luksuznoj vili vrijednoj 14 miliona eura. Smještena je u luksuznoj četvrti izgrađenoj posebno za bogataše i običan čovjek tamo se ne viđa često.

Vila koju je odabrao Portugalac ima osam spavaćih soba, olimpijski bazen, fontanu i sve drugo što je jednoj slavnoj osobi potrebno u jednoj vili.

U ovoj četvrti postoji apsolutno sve što jedan bogataš može dobiti u životu - restorani, privatne škole, klinike, vrtići, šoping centri...

Oglasi

Interesantno je svakako da u ovom dijelu Rijada ne vrijedi šerijatsko pravo, pa osobe koje žive tu mogu biti sasvim opuštene i uživati u životu.

Također, iako je osobama koje nisu u braku zabranjeno da žive zajedno, ovo se neće odnositi na Ronalda i njegovu izabranicu Georginu Rodriguez i očigledno da su u Saudijskoj Arabiji spremni kršiti vlastite zakone kako bi fudbalska zvijezda bila zadovoljna.

Ronaldo o ugovoru prema kojem će zarađivati 96.000 eura po satu: "To je normalno"

Cristianov ugovor najveći je u historiji fudbala. Nijedan drugi mu nije ni blizu.

Novinare je interesovao njegov stav o tome da će zarađivati čak 96.000 eura po satu, a on je imao spreman odgovor.

"Dobio sam poseban ugovor, ali i ja sam poseban, tako da je to normalno".

Oglasi

Treba istaći da je Cristiano pred potpis za Al Nassr raskinuo saradnju s dugogodišnjim menadžerom Jorgeom Mendesom i ovaj agent neće dobiti 30 miliona eura kolika je menadžerska provizija u ovom poslu.

CR je sva prava prenio na svog dugogodišnjeg saradnika i čovjeka koji mu je desna ruka Ricarda Regufea.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je karijeru počeo u Sportingu iz Lisabona, a 2003. godine uslijedio je prvi veliki transfer i to u redove Manchester United.

Nakon šest godina na Old Traffordu otišao je u Real Madrid u tada najskupljem transferu ikad (94 miliona eura). S Kraljevima je tokom devet godina osvojio gotovo sve što je mogao i 2018. godine odlazi u Juventus.

Od 2021. godine ponovo je postao član Manchester Uniteda. Ipak, nije CR više bio ni sjena onog starog igrača, pa je prije mjesec i po s njim raskinuta saradnja.

Top Komentari

izvoristine
Zbog cega recenica da ako ne zivi po serijatskim pravilima moze da zivi kako vi kazete ,,opusteno i da uziva". Znaci li to op vasem da ko zivi po serijatskim pravilima ne uziva u zivotu?
3 0
denimen9
A Hadžibegiću stan od 53 kvadrata na Hrasnom, i mora prestati piti i pušiti nargilu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi