Kuhar iz Italije otkrio Ronaldove dugo čuvane tajne

Nova zvijezda Manchester Uniteda

Kuhar iz Italije otkrio Ronaldove dugo čuvane tajne

A. Čaušević

Iako ima 36 godina Cristiano Ronaldo još uvijek uspjeva da igra na vrhunskom nivou i više nego uspješno.

Ronaldo je bio u centru pažnje poslije potpisa za Manchester United, a u susretu kvalifikacija protiv Irske uspio je zabiti dva gola u posljednjim minutama za pobjedu te tako stigao od cifre od 111 pogodaka u dresu nacionalnog tima te postao apsolutni rekorder.

Portugalac već dugo godina posvećuje maksimalnu pažnju svom tijelu. Obavezna posjeta teretani i posebna dijeta ga čine ubicom u protivničkom kaznenom prostoru.

Ronaldo je uspio pomjeriti granice, u odnosu na Real uspio je izgubiti i nekoliko kilograma te je produžio svoju karijeru za nekoliko sezona. Dok mnogi njegovi vršnjaci uživaju u penziji CR7 je i dalje za mnoge najbolji na svijetu.

Mnogo se govorilo i o njegovoj ishrani posebno nakon što je počeo pokazivati mišiće kakve ima rijetko ko u svijetu sporta. Sada je jedan od njegovih kuhara odlučio da otkrije neke tajne iz kuhinje.

Oglasi

Italijan Girogio Barone je napustio radno mjesto na Sardiniji kako bi kuhao za Ronalda dok je on boravio u Torinu i igrao iza Juventus. Govorio je i o "trikovima" kojim se služi portugalski as da izbjegne pojavu sala i masnoće na tijelu.

"O svom tijelu se morate brinuti kao da je Ferrari, rekao je Italijan na početku.

Ronaldo od fudbala i privatnog posla zarađuje ogroman novac, bogatstvo mu konstantno raste i može priuštiti ekskluzivne proizvode, ali u suštini uopšte nije tako.

"Hrani se zdravom, organskom i prirodnom hranom. Riba, piletina, jaja, govedina, avokado i crna riža. Ne nedostaje i povrća, salate, plodova mora i bjelančevine uglavnom iz riba."

Ali najveća tajna kako Barone tvrdi krije se u specijalnom kokosovom ulju. Radi se o sastojku koji zasižuje i jača imunološki sistem, potiče probravu, poboljšava nivo kolesterloa i pomaže u sagorijevanju trbušne masti."

Oglasi

"Hranu sam mu kuhao s kokosovim uljem. Važno je piti puno pročišćene vode", dodao je italijanski kuhar.

Dodao je kuhar kako je hrana temeljni dio za uspjeh sportiste, ali i naglasio kako Ronaldo posebnu pažnju posvećuje odmoru.

"Njegov plan prehrane je kombinacija napornog treninga i dobre hrane, ali odmor je temeljni koliko i trening i prehrana. Čak i popodne."

Barone je otkrio i kakav je zapravo Ronaldo čovjek. Radi se o najpopularnijem sprotisti na svijetu. Međutim, u pravom životu je potpuno normalan.

"Cristiano je šampion za svakog. Veliki čovjek, sjajan otac i porodičan čovjek", završio je italijanski kuhar koji je živio s Ronaldom protekle tri godine.

Oglasi