I bogati plaču: Ovo je najgori posao koji je Ronaldo ikada sklopio

Izgubio desetak miliona eura

I bogati plaču: Ovo je najgori posao koji je Ronaldo ikada sklopio

Edmir Škorić

Tridesetsedmogodišnji portugalski napadač Cristiano Ronaldo uglavnom zna samo za usješne poteze, no bilo je i krivih zbog kojih se kajao.

Naime, Ronaldo je 2015. godine kupio stan u hotelu Trump Tower u New Yorku, a ova investicija vrijedila je čak 16 miliona eura.

Nakon godina muke da ga proda, portugalskoj zvijezdi najzad je to pošlo za rukom, ali je stan na kraju prodao znatno niže od gore spomenute cijene kojom je postao vlasnik luksuznog apartmana.

Napadač Uniteda je kupio stan prije nego što je Donald Trump postao predsjednik SAD-a, a kao rezultat ovog događaja stan je uveliko obezvrijeđen.

Ronaldo je 2019. godine prodavao stan za osam miliona eura, da bi krajem 2021. godine spustio cijenu na 6,8 miliona eura, nadajući se da će to biti dovoljno. Konačno, stan je prodao za 6,3 miliona eura. To je značilo da je Ronaldo izgubio oko 10 miliona eura u svega nekoliko godina.

No, ako znamo da se Ronaldovo bogatstvo procjenjuje na preko milijardu eura, onda ovaj "promašaj" neće previše da boli.

Inače, Ronaldo u New Yorku posjeduje cijeli hotel koji nosi naziv Pestana CR7 Times Square.

Top Komentari

MaDaj
ebi me ako to mogu da skontam, imas HOTEL u gradu, ti odlucis da kupis jos i stan O_o .. znam ima se moze se ali brate treba valjda malo ukljuciti mozak...
1 3
Sars33
A sta je njemu par miliona kad covjek drzi milijarde :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi