Penzija se bliži, a Ronaldova posebna vila dobija konačan izgled
Cristiano Ronaldo je uložio 20 miliona eura u izgradnju vile na Madeiri

Pojavio se snimak

Penzija se bliži, a Ronaldova posebna vila dobija konačan izgled

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo još uvijek nema namjeru otići u penziju. Legendarni Portugalac igra u Saudijskoj Arabiji s ugovorom od 200 miliona eura po godini, a dok mu taj ugovor traje pripreme za penziju u portugalskoj Madeiri traju i tamo nastaje njegov novi dom u kojem će se skrasiti po okončanju karijere.

Cristiano Ronaldo je prošle godine kupio ogroman komad zemlje u Quinta da Marinha na zapadnoj obali Portugala, odnosno na otoku Madeira gdje je i rođen.

Svjestan je legendarni Portugalac da mu se karijera bliži kraju. Zbog toga je odlučio izgraditi gnijezdo za porodicu u kojoj će boraviti nakon što okonča profesionalnu karijeru.

Više od 20 miliona eura Cristiano će uložiti u izgradnju vile. Radnici neprestano rade i već se nazire konstrukcija objekta koji će očigledno biti nešto zaista posebno.

"Kuća Cristiana Ronalda u Quinta da Marinha je gotovo spremna. Cascai ga čeka", navodi Lili Cancesas koja je objavila snimke nove vile CR-a.

Oglasi

Ranije je za engleske medije o izgradnji vile govorio izvor blizak Cristianu Ronaldu. Navodi da je Portugalac tražio da sve bude perfektno.

"Opčinjen je perfekcijom na terenu i to traži i van njega. Želi da apsolutno sve bude kako treba za njega i porodicu", navodi se i dodaje:

"Prvobitni budžet je bio nešto više od 10 miliona eura, ali zbog porasta cijene materijala radovi će koštati nešto više od 20 miliona".

Cristianu Ronaldo novac definitivno nije problem. Samo od onog što zaradi u Saudijskoj Arabiji može živjeti mirno godinama da ništa ne radi, ali on ne želi tek tako sjediti već je odlučio ulagati u brojne nekretnine širom svijeta.

Portugalac je vlasnik lanca hotela, ulaže i proširuje posao širom svijeta i to će mu biti zanimanje nakon što okonča karijeru. Kraj je blizu, no to će biti novi početak za njega i porodicu.

Gnijezdo je spremno. Uskoro će biti kompletirano i Ronaldo može krenuti u novi život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi