Čudesne životne navike Cristiana Ronalda

Jednostavno je fenomen

Čudesne životne navike Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je i sa 34 godine jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Iako su ove godine za mnoge igrače pozne, čudesni Portugalac je u vrhunskoj formi, a takvim ga održavaju zaista nevjerovatne životne navike.

Cristiano Ronaldo je uvijek na striktnoj dijeti

Zvijezda Juventusa je na striktnoj dijeti i apsolutno uvijek pazi šta jede, kao i na veličinu porcija. Također, uvijek ima isplaniran dan,kako će provoditi vrijeme između treninga i odmora.

Cristiano jede šest obroka dnevno, a njegovi obroci sadrže uglavnom proteine i ugljenhidrate. Na meniju su mu često pasa i piletina, uvijek spremljeni bez ulja i soli.

View this post on Instagram

Chá das cinco ☕️ 😜

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Jedino piće koje CR unosi u organizam je voda. Izuzetak je doručak kada popije voćni sok napravljen od naranže ili ananasa, a apsolutno sve nezdrave stvari koje većina ljudi koristi za njega nikada nisu ni u planu.

Detaljno mu je isplaniran trening

Ronaldovi treninzi su isplanirani do detalja. Pored treninga sa ekpom, Ronaldo uvijek prati vlastiti program treninga koji izgleda veoma interesantno.

Pet puta sedmično CR odrađuje treninge u teretani, a uz to ima program pilatesa i plivanja. Lični treneri često mu ukazuju da se ne smije preforsirati, ali njegove fizičke mogućnosti su još uvijek totalna nepoznanica čak i za profesionalce koji godinama treniraju mnoge sportiste.

San je također veoma bitna stavka u njegovom životu. Obavezno mu je osam sati sna, a pokušava da zaspi i ustane svaki dan u isto vrijeme. Također, nakon četvrtog obroka ima kratko drijemanje za koje se pokazalo da ima brojne zdravstvene prednosti.

Spartanska disciplina i trening uz striktan režim ishrane su ključ za Cristianovu trenutnu formu i zaista je još uvijek pravo čudo prirode.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
mašina
7 0
Shik
Ih a za zenu robota ima?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi