Čudesni život legende Juventusa u Los Angelesu: Čime se bavi Alessandro Del Piero?

Ima čime da se pohvali

Čudesni život legende Juventusa u Los Angelesu: Čime se bavi Alessandro Del Piero?

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Juventusa Alessandro Del Piero karijeru je završio prije pet godina, a nakon čarolija koje je napravio sada živi poprilično mirnim životom u Los Angelesu.

Daleko je Del Piero od očiju italijanske javnosti, ali očekivano Pinturicchio maksimalno uživa u luksuzu kojeg je stekao.

Alex živi u jednom od najskupljih naselja u LA-ju, poznatom Bel Airu. Kuću je kupio prošle godine za 5.5 miliona eura, a prve komšije su mu Jack Nicholson, Sly Stalonne, Jennifer Loper i Rod Stewart.

Kako mu ne bi bilo previše dosadno odlučio je otvoriti i italijanski restoran u Zapadnom Hollywoodu. On nosi posebno ime No.10, po broju kojeg je nosio u karijeri i Del Piero najčešće boravi u svom restoranu.

View this post on Instagram

Ring in the new year with us tonight! Good food, live DJ, a complimentary glass of Prosecco & much more! 🥂 Pic @kateatsla

A post shared by N. 10 Restaurant (@n10restaurant) on

Kada nije tu vrijeme provodi uz svoj fudbalski klub. Bez najvažnije sporedne stvari ne može, pa ulaže novac u tim LA10 FC, koji barem za sada igra u nižim američkim ligama.

To također nije sve. Otvorio je tri fudbalske akademije, dvije u Los Angelesu i jednu u New Yorku i maksimalno je posvećen uživanju nakon bogate karijere.

View this post on Instagram

Was Nice to meet you #terminator

A post shared by Alessandro Del Piero (@alessandrodelpiero) on

View this post on Instagram

It's always great to see you @kobebryant #legend #la #mvp #icon @lakers #ADP10 #staplescenter #lakers #game #kobebryant

A post shared by Alessandro Del Piero (@alessandrodelpiero) on

Često se Del Piero može vidjeti u društvu poznatih ličnosti. Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Johnny Depp, Kobe Bryant samo su neke od zvijezda sa kojim se druži i sasvim sigurno da uživa u tome.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi