Curry: Ne želimo kod Trumpa

NBA prvaci odbili prijem

Curry: Ne želimo kod Trumpa

Edmir Škorić

Sjajni bek Golden Statea Stephen Curry ne želi da ide na prijem kod Donalda Trumpa.

Često se sportski junaci u SAD-u pozivaju u Bijelu kuću na doček kod predsjednika države, pa je tako bilo za očekivati i da se NBA prvaci pojave u Vašingtonu.

Međutim, igrači Warriorsa odbijaju da idu kod Trumpa i nemaju želju da sjede u društvu tog čovjeka.

"To pitanje se postavljalo prije nekoliko mjeseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto. Razgovaraćemo, čitav tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone. Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", rekao je Curry.

Otkako je izabran za predsjednika SAD-a, Trump je doživio nekoliko sličnih odbijanja i dosta je onih koji ne dijele njegovo mišljenje i imaju drugačije viđenje na situaciju u državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi