Gospodo, neka vam je na sramotu: N/FSBiH ponovo bestidno ignorisao Dan nezavisnosti!
Drugu godinu u nizu, otkako je aktuelno rukovodstvo N/FSBiH, čestitka građanima povodom Dana nezavisnosti iz ove institucije nije stigla. Ništa bolji nisu u RSBiH.

RSBiH nije ništa bolji

Gospodo, neka vam je na sramotu: N/FSBiH ponovo bestidno ignorisao Dan nezavisnosti!

Eldar Ganibegović

"Sramota! N/FSBiH "zaboravio" na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine", naslov je članka koji smo objavili prije tačno godinu dana. Nažalost, ponovo moramo pisati nešto slično, samo što ovaj put sa sigurnošću možemo reći da nisu zaboravili. 

Prvog marta je proslavljen 31. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a što se tiče državnih Saveza tri najpopularnija sporta u Bosni i Hercegovini, situacija je identična kao i prije godinu dana.

Naime, čestitke nisu stigle od N/FSBiH i RSBiH, dok je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine čestitku objavio čim je nastupio ovaj važan datum.

"Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije čestitke svim građanima naše države", objavili su na Facebooku iz KSBiH.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije čestitke svim građanima naše države. 🇧🇦💙💛

Posted by KSBiH on Tuesday, February 28, 2023

Na sajtovima Rukometnog i Nogometnog/Fudbalskog saveza čestitki nema, a da to možemo zvanično potvrditi sačekali smo da nastupi drugi mart da objavimo ovaj članak.

Oglasi

Već drugu godinu u nizu, otkako je aktuelno rukovodstvo N/FSBiH, čestitku za Dan nezavisnosti građani Bosne i Hercegovine nisu dočekali, iako su na sajtu Saveza danas normalno objavljivani izvještaji utakmica četvrtfinala Kupa BiH.

Najvatrenija navijačka grupa reprezentacije Bosne i Hercegovine, BHFanaticosi, uputili su žestoku poruku u kojoj su javno prozvali generalnog sekretara Adnana Džemidžića.

"Čestitamo Dan nezavisnosti i ove godine na istu adresu, a posebno "uvaženom" sekretaru Adnanu Džemidžiću. Kada nemate ni zrno karaktera, veoma je lagano da vas gaze struje kojima Bosna i Hercegovina kao uspješna država nije cilj. Sretno da bude, crknite od muke!", objavili su BHFanaticosi.

Treba istaći da su čestitku uputili iz Nogometnog saveza Federacije BiH i to putem zvanične stranice Saveza, ali i facebook stranice te instagram stranice.

Sretan 1️⃣. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine #nsfbih #bih #dannezavisnosti

Posted by Nogometni savez Federacije BiH on Tuesday, February 28, 2023

Iako je čestitanje Dana nezavisnosti stvar formalnosti, suprotnim činom zvaničnici N/FSBiH i RSBiH samo podebljavaju sumnju da Bosnu i Hercegovinu ne osjećaju svojom državom i stvaraju dodatni gnjev kod navijača. 

Top Komentari

Koba84
Sprema se bitka grupisu se ljudi samo lagano dolaze bh fanaticosi da ruse savez. Samo lagano cekaju se tekme bice krvi.
6 1
Brazuka
Šute svi. Midhat Sarajcic, Irfan duric,rascic, elmir pilav, azmir husic, jabandzic i ostala ****a za svoj interes. Uvlace se vici za svoj interes i nista im nije sveto. Tu je i sin nijazza brkovica kojeg je ubacio "pošteni" otac. Vi ste ubice ove drzave
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti