"Dirao je tamo gdje ne smije" - Pohotnu legendu istražuju nakon lude noći
Brazilski fudbaler našao se u centru pažnje zbog navodnog napada na djevojku u noćnom klubu (Foto: Pexels)

Imat će problem sa zakonom

"Dirao je tamo gdje ne smije" - Pohotnu legendu istražuju nakon lude noći

M. Šljivak

Španska policija pokrenula je istragu za seksualni napad na djevojku u jednom noćnom klubu u Barceloni, a glavnu ulogu u svemu ima legendarni brazilski fudbaler Dani Alves.

Brazilac Dani Alves (39) našao se u problemu zbog navodnog napada u jednom noćnom klubu u Barceloni. Njega je djevojka identifikovala kao čovjeka koji ju je pokušao napstvovati.

Alves je navodno u noćnom provodu pokušao nešto s neimenovanom djevojkom. Bez njenog pristanka ju je počeo dodirivati po intimnim dijelovima tijela, nakon čega je djevojka napustila klub.

Iz kluba je otišla u policijsku stanicu. Odmah je prijavila slučaj i za sve je okrivila legendu svjetskog fudbala.

Potvrdila je to španska policija, no imena nisu spominjali. Predstavnici iskusnog fudbalera tvrde da je on bio prisutan u klubu, ali odbacuju navode da je on optužen.

Oglasi

"Istražujemo navodni seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni", navode iz policije Mossos d'Esquadra i dodaju:

"Djevojka koja je prijavila slučaj već je razgovarala s policijom, ali tek treba da zvanično podnese prijavu", saopšteno je.

Dani Alves dosta vremena provodi u Barceloni. Nekada je uspješno nosio dres katalonskog velikana i uvijek se rado vraća u klubu.

On je na početku prošle godine još jednom potpisao za Barcu. Ipak, klub mu na kraju sezone nije produžio saradnju te je ovaj 39-godišnjak otišaoo u Meksiko.

Nedavno je bio i dio reprezentacije Brazila na Svjetskom prvenstvu. Postao je najstariji igrač koji je ikad zaigrao za Karioke na Mundijalima.

Nažalost po njega, nije uspio dodatno podići ljestvicu trofeja iako je i sada najtrofejniji fudbaler ikad.

Oglasi