Defoe se na godišnjicu smrti emotivnom porukom sjetio Bradleyja Loweryja

Preminuo prije godinu dana

Defoe se na godišnjicu smrti emotivnom porukom sjetio Bradleyja Loweryja

Endin Čaušević

Prošla je tačno godina dana kako je preminuo mladi junak navijača Suderlanda, Bradley Lowery, čija bolest je ujedinila ljubitelje najvažnije sporedne stvari širom svijeta.

Bradley je preminuo prije godinu dana u šestoj godini života nakon što se nije uspio izboriti s tumorom. Ovaj dječak postao je ikona na društvenim mrežama, a ostat će zapamćen po tome što je imao poseban odnos s Jermainom Defoem koji je tada igrao za njegov najdraži klub.

Defoe je potom otišao u Bournemouth, ali je posjećivao Bradleyja u bolnici. Nakon što je ovaj dječak preminuo Defoe je napustio pripreme svoje ekipe u Španije kako bi prisustvovao sahrani svog velikog prijatelja. Od njegove smrti prošla je godina, a Defoe se oglasio emotivnom porukom.

"Danas želim da svi misle na Bradleyja, taj prelijepi osmijeh koji je mogao obasjati svaku prostoriju, nevjerovatan karakter i ljubav koju je imao. Nedostaješ mi mali, ali osjećam da je tvoj duh kraj mene svaki dan. Eh, šta bih sve dao da mogu provesti s tobom još samo jedan dan. Promijenio si mi život, ali i živote mnogih drugih i nikada te neću zaboraviti. Ti si inspiracija i trajat ćeš i pamtit ćeš se duže od svih nas. Znam da se smiješ gore s neba i da nas voliš mnogo. Počivaj u miru", poručio je Defoe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi