Denzel Washington je ponovo pravednik

Nastavak filma PRAVEDNIK stiže u bh. kina

Denzel Washington je ponovo pravednik

Sponzorski tekst

Nakon odličnih kritika i reakcija publike na original iz 2014. g. fanovi i oni koji će to tek postati mogu odahnuti - nastavak akcionog trilera PRAVEDNIK 2 stiže i u BH kina! 

Priča o uroti i osveti s puno akcije i odličnom glumačkom postavom od 16. avgusta prikovat će vas za kino sjedišta i to sa razlogom.

Dvostruki dobitnik nagrade Oscar® Denzel Washington i redatelj Antoine Fuqua ponovno udružuju snage i donose nam nastavak koji smo čekali četiri godine. Riječ je o filmu „Pravednik 2“ (The Equalizer 2) u kojem Washington glumi Roberta McCalla, akcionog junaka i borca za pravdu.

Akcioni triler „Pravednik“ bio je najbolje ocijenjeni film s cenzorskom oznakom „R“ u istoriji kompanije Sony Pictures te je nastavak bio očekivan i jedva dočekan.
Washington je već tada izrazio svoju zainteresiranost za snimanjem
nastavka te mu je ovo prvi filmski nastavak u karijeri! Da suradnja Washingtona i reditelja Antoinea Fuque uvijek proizvodi uspješna ostvarenja a dokaz je i film „Dan obuke“ iz 2001. kada je Washington osvojio Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

Kao i original film „Pravednik 2“ temeljen je na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitovala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi čak glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Osim nje i Denzela Washingtona u filmu glume i Pedro Pascal (serije Game of Thrones, Narcos) te Bill Pullman,
koji je glumio i u originalu te mnoge drugi.

Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalne jedinice koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku „Pravednik 2“ McCall nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć.

Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organizovanoj uroti, McCall se upušta u osvetu. Tokom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubojicama a možda čak i sebi ravnima. Ali McCallu je strah nepoznanica. On rješava
probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

Akcioni triler koji je prije tri sedmice otvoren na prvom mjestu američkog box office sa zaradom od gotovo 37 miliona dolara te je do sada ostvario zaradu od gotovo 100 miliona dolara sa prikazivanjem u svim BH kinima u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, kreće od 16.avgusta.

Con film već za slijedeću sedmicu od 23.avgusta najavljuje otvaranje novog filmskog hita, horora „Slender Man“, kreiranog prema čuvenom mitu o čudovištu koje napada djecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi