Poručili Simeoneu da se obrukao fotografijom i da ne zna pravila šaha, a onda im se javio stručnjak

Objasnio šta se dešava

Poručili Simeoneu da se obrukao fotografijom i da ne zna pravila šaha, a onda im se javio stručnjak

E. Čaušević

Diego Simeone nalazi se trenutno na odmoru na Maldivima sa svojom porodicom.

Nakon duge sezone s Atletico Madridom porodica Simeone odlučila je provesti odmor na Maldivima, a pridružio im se i Giovanni Simeone koji iza sebe ima zaista odličnu sezonu u Veroni.

Diego i njegov sin našli su se u centru pažnje javnosti zbog fotografije koju je trener Atletico Madrida objavio na društvenim mrežama.

On je objavio kako sa sinom igra šah na odmoru, ali ni slutio nije kakve komentare će dobiti. Mnogi su ih počeli ismijavati i govoriti im kako ne znaju ni šah da igraju, te da se na fotografiji to jasno vidi.

Naime, mnogi su shvatili da oni ne poštuju pravila šaha jer na ploši nije bilo kralja, te je ona okrenuta naopako. U komentarima su bila još mnoga objašnjenja da to nije pravi šah, te su Simeoneu poručili da mu je najbolje da izbriše fotografiju.

Međutim, ubrzo nakon lavine komentara stiglo je objašnjenje. Stručnjak za ovu igru Julio Montes objasnio je da na fotografiji ništa nije neobično, te da jednostavno Diego i Giovanni igraju "samoubilački šah" koji nije baš toliko zastupljen u svijetu.

"Simeone već godinama igra šah na taj način sa svojom djecom. Kasparovi s Twittera su jedva dočekali da ga osude i drže mu predavanje kako se šah igra", poručio je Montes.

Top Komentari

denimen9
Što samo dokazuje koliko debila živi među nama.
2 0
kenny
Joj hebem to clanak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi