Diletta ponovo u studiju, ali u drugačijem izdanju

Maksimalno se posvetila novinarskoj karijeri

Italijanska novinarka Diletta Leotta nedavno je otkrila da trenutni angažman ima u TV kući DAZN

Diletta ponovo u studiju, ali u drugačijem izdanju

Diletta se u posljednje vrijeme maksimalno posvetila novinarskoj karijeri. Vodila je i na jednoj radio stanici emisiju o Seriji A.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Redovo izvještava sa utakmica Serije A, a fanovi su je za vikend mogli vidjeti i u studiju nakon dužeg vremena.

Italijanska novinarka je i danas odlučila da fanove oraspoloži fotografijom sa radnog mjesta. Ovaj put je to bilo u nešto drugačijem izdanju.

Italijanka je nedavno kazala da je pogađaju neistine koje kaže da je 'laka žena' i da trči za bogatašima.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

"Uvijek sam šutjela, sve do sada. I možda sam pogriješila. Zapravo sam se zavaravala da će prije ili kasnije dobre informacije prevladati nad junk novinarstvom. Tako sam trpila svakodnevne otrovne tračeve: fotografe ispod kuće i na skuterima iza svakog mog pokreta, dronove izvan prozora, ali sada sam se malo umorila", počinje Diletta i nastavlja:

"Kažem to zato što, čitajući svakodnevno rezervirane za mene neistine u novinama, svako može da pomisli da sam ljudožderka, žena nesposobna da voli. To je neprihvatljivo. U stvari, nemojte mi reći da je to cijena koju treba platiti za uspjeh. Ili da sam ga tražila i tražim zbog šminke, oblina, nošenja odjeće, objavljenih fotografija. Svi izbor koji spadaju u sferu individualne slobode, zar ne? A individualna sloboda, u pogledu poštovanja i uvažavanja drugog, mora se poštovati, zar ne? Ne vrijeđam i nikoga ne osuđujem".

"Objasnite mi zašto onda žena ne može imati prijatelje, već uvijek i samo ljubavnike. Jer ako dva puta sretnem simpatičnog momka radi aperitiva, da li ćemo odmah razgovarati o novoj ljubavi? Zašto ako radim reklamu s fudbalerom, mjesecima se insinuira da smo tajni par? Jer ako se družim s lijepim glumcem i budemo sretni, mora li to biti izmišljena priča? I zašto ako, u skladu sa epidemiološkim mjerama, odustanem od divnog putovanja u inostranstvo, govorimo o krizi između nas? Sve sam trpila do sada, ponekad se naučila tome i smijati, ali razmišljam o činjenici da nijedna muška slavna ličnost, talent, javna ličnostm nazovite kako hoćete, nije predmet morbidne novinarske pažnje u privatnoj sferi, kao ni žena na filmu i TV-u. Mogu li reći da mi je dosadno? Takođe iz poštovanja prema čitaocima koje su prevarili loše informisani novinari. I zbog ljubavi ljudi oko mene koji su često povrijeđeni zbog laži o meni. A takođe i zbog ljubavi moje bake, koja sa 80 godina pogrešno povjeruje svemu što se napiše", zaključila je Leotta u svojoj objavi.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa