Diletta Leotta odlučila svemu stati u kraj: Šutjela sam, trpila, ali više ne mogu

Pogađaju je neistine

Diletta Leotta odlučila svemu stati u kraj: Šutjela sam, trpila, ali više ne mogu

E. Škorić

Italijanska sportska novinarka Diletta Leotta oglasila se objavom na Instagramu kako bi zaustavila "lažne informacije koje plasiraju novinari".

Leotta je bila u vezi sa bokserom Danieleom Scardinom, a nakon što je prekinula s njim, mediji su je povezivali s mnogim ličnostima, pa i sa Zlatanom Ibrahimovićem, prije nego je imala avanturu s turskim glumcem Canom Yamanom. I tu vezu, koja nije dugo trajala, pratile su razne glasine i mediji su pisali sve i svašta. Na kraju su eto objavili da je prekinula s Turčinom jer je bio previše ljubomoran.

Očigledno je Dilettu najviše pogodila vijest od jučer u kojoj se povezuje sa sinom vlasnika Rome i potpredsjednikom kluba Ryanom Friedkinom. Mediji u Italiji objavili su da se potajno nalazila u hotelu sa bogatim američkim biznismenom, no te stvari su očigledno izmišljenje. Stoga je lijepa novinarka danas odlučila da zaustavi takve neistine koje joj lijepe pogrešnu etiketu, etiketu "lake žene" i one koja "trči za bogatašima".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CODVuN1rGNi/[/instagram]

"Uvijek sam šutjela, sve do sada. I možda sam pogriješila. Zapravo sam se zavaravala da će prije ili kasnije dobre informacije prevladati nad junk novinarstvom. Tako sam trpila svakodnevne otrovne tračeve: fotografe ispod kuće i na skuterima iza svakog mog pokreta, dronove izvan prozora, ali sada sam se malo umorila", počinje Diletta i nastavlja:

"Kažem to zato što, čitajući svakodnevno rezervirane za mene neistine u novinama, svako može da pomisli da sam ljudožderka, žena nesposobna da voli. To je neprihvatljivo. U stvari, nemojte mi reći da je to cijena koju treba platiti zua uspjeh. Ili da sam ga tražila i tražim zbog šminke, oblina, nošenja odjeće, objavljenih fotografija. Svi izbor koji spadaju u sferu individualne slobode, zar ne? A individualna sloboda, u pogledu poštovanja i uvažavanja drugog, mora se poštovati, zar ne? Ne vrijeđam i nikoga ne osuđujem".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CNxnKBCr64n/[/instagram]

"Objasnite mi zašto onda žena ne može imati prijatelje, već uvijek i samo ljubavnike. Jer ako dva puta sretnem simpatičnog momka radi aperitiva, da li ćemo odmah razgovarati o novoj ljubavi? Zašto ako radim reklamu s fudbalerom, mjesecima se insinuira da smo tajni par? Jer ako se družim s lijepim glumcem i budemo sretni, mora li to biti izmišljena priča? I zašto ako, u skladu sa epidemiološkim mjerama, odustanem od divnog putovanja u inostranstvo, govorimo o krizi između nas? Sve sam trpila do sada, ponekad se naučila tome i smijati, ali razmišljam o činjenici da nijedna muška slavna ličnost, talent, javna ličnostm nazovite kako hoćete, nije predmet morbidne novinarske pažnje u privatnoj sferi, kao ni žena na filmu i TV-u. Mogu li reći da mi je dosadno? Takođe iz poštovanja prema čitaocima koje su prevarili loše informisani novinari. I zbog ljubavi ljudi oko mene koji su često povrijeđeni zbog laži o meni. A takođe i zbog ljubavi moje bake, koja sa 80 godina pogrešno povjeruje svemu što se napiše", zaključuje Leotta u svojoj objavi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COK_wHprsyU/?igshid=1whqenkewz7os&fbclid=IwAR2GOWppix-ULe3lwOoM0cho3KIki8puJV7YClXe1km_GAMdXhdaqUh34Z0[/instagram]

Promo

Top Komentari

memara86
Podrška za gospođu. Ne kaže se k****a, nego prijateljica.
5 1
Zgembic
A mala Ne spominje Sljivaka !? Sto ti je zensko bolan;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi