Divac se počastio nesvakidašnjim automobilom

Opremljen auto-pilotom

Divac se počastio nesvakidašnjim automobilom

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac odlučio se počastiti nesvakidašnjim automobilom koji ne zagađuje okolinu. 

Generalni menadžer Sacramento Kingsa po povratku u Kaliforniju je svoj vozni park obogatio sa automobilom "Tesla S" koji po luksuzu može da stane na crtu najjačim verzijama Mercedesa, Audija, BMW-a...

Ono što je posebno interesantno, jesta da je verzija automobila "Tesla S" koju posjeduje Divac opremljena sa najnovijim auto-pilotom i može bez problema promijeniti traku u toku vožnje i čak doći na poziv vlasnika.

"Danas sam prvi put uključio auto-pilot na ovom automobilu. Fantastičan je, fabrika je uradila sjajan posao", oglasio se legendarni centar. 

Ovaj automobil u SAD-u košta 80.000 dolara i njegova maksimalna brzina iznosi 209 kilometara na sat. S jednim punjenjem baterija može preći oko 300 kilometara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti