Radikalna promjena u životu legende: Okačio kopačke o klin, pa od hobija napravio novu profesiju

Djibril Cisse u novoj ulozi

Radikalna promjena u životu legende: Okačio kopačke o klin, pa od hobija napravio novu profesiju

Eldar Ganibegović

Mnogi fudbaleri imaju čudne puteve tokom fudbalske karijere, ali naročito nakon njenog završetka. 

To je slučaj i s Djibrilom Cisseom, čovjekom koji je 2005. godine postao prvak Evrope s Liverpoolom.

U aprilu 2021. bivši je napadač posljednji put pokušao da se vrati fudbalu u američkom Panathinaikos Chicagu, ali je brzo odustao. Od prošlog ljeta se potpuno posvetio svom hobiju koji je pretvorio u profesiju.

U dobi od 40 godina, Cisse je sada DJ. Iako s ovom djelatnošću koketira posljednjih godina, od 2021. godine pojavljuje se na plakatima važnih festivala i mikseva u poznatim inostranim klubovima. Francuz je na svojoj novoj poziciji poznat kao "Tcheba".

Na izbor bivšeg sjajnog napadača mnogi bi mogli gledati sa skepsom, no s obzirom na to da je od vremena kada je bio fudbaler na njega gledano kao na buntovnika zbog načina života i brojnih ekscentričnih frizura s kojima se pojavljivao, postati DJ čini se i normalnim za Djibrila Cissea.

Djibril Cisse i moguća amputacija noge

Jedno vrijeme, Cisse je i bio među najboljima, tamo početkom prve decenije 21. vijeka kada se etablirao u Auxerreu i zaradio dvije francuske Zlane kopačke.

Donijelo mu je to na ljeto 2004. godine veliki transfer u Liverpool za tada ogrominh 20 miliona eura. Odlično je počela Cisseova epizoda na Anfieldu, pogodio je na debiju protiv Tottenhama, ali onda dolazi oktobar i kobna utakmica protiv Blackburna.

Probija Cisse po desnom krilu, ne dešava se ništa neobično, duel sa protivničkim igračem je bezazlen, ali onda puca njegova lijeva noga i to potpuno.

"Imao sam frakture, a jedna od kosti koja je pukla je došla iznad druge. Krv nije dolazila u moje stopalo... Doktor na terenu mi je rekao da mora ruducirati frakturu. Nisam znao o čemu priča, samo sam mu rekao 'uradi šta moraš'. Izbrojao je do tri i povukao moju nogu... Sve je prošlo dobro, a nakon par mjeseci sam ga pitao zašto je to uradio. Rekao mu je da je problem bio sa cirkulacijom krvi. Rekao je da bi nakon 30 minuta do sat vremena noga morala biti amputirana", prisjetio se svojevremeno Cisse svoje prve teške povrede.

Ipak, Francuz se uspio čudesno oporaviti, nakon svega pola godine, i zaigrati u kultnom finalu Lige prvaka u Istanbulu 2005. Cisse je postigao i gol u penal seriji protiv Milana i došao do trofeja Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi