Ovaj automobil vozi čovjek od 120 miliona: "Ne želim ludovati s novcem"
Iako je najplaćeniji igrač na svojoj poziciji u NFL historiji ovaj momak nema namjeru da se razbacuje novcem (Foto: Twitter)

Samo je kupio kuću

Ovaj automobil vozi čovjek od 120 miliona: "Ne želim ludovati s novcem"

M. Šljivak

Mnoge sportske zvijezde novac kojeg zarade koriste kako bi nabavili automobile o kojima su oduvijek sanjali, ali čovjek koji je izuzetak je wide receiver Miami Dolphinsa Tyreek Hill koji još uvijek vozi za njegove uslove veoma jeftini Dodge Caravan.

Tyreek Hill velika je NFL zvijezda. U karijeri koja je počela 2016. godine zaradio je nešto više od 60 miliona dolara, a s Dolphinsima je ove godine potpisao ugovor vrijedan 120 miliona, od čega je 75 miliona garantovano.

Međutim, iako na računu ima ogromne cifre Hill se ne razbacuje novcem na sve strane. Istina, kupio je vilu u Miamiju, ali interesantno je kako ne troši novac na skupocjene automobile.

Dok njegovi saigrači na treninge i utakmice dolaze u pravim zvijerima od automobila, Hill još uvijek vozi Dodge Caravan kojeg ima već nekoliko godina.

Cijena automobila je između 20 i 30 hiljada dolara. Hill je objasnio zašto ne luduje za skupocjenim zvijerima na cesti.

"Nisam čovjek koji će ludovati s novcem. Kupio sam finu kuću u Miamiju i to je to", rekao je Hill i dodao je:

Oglasi

"To je to. Ja sam jednostavan momak. Vozim kombi na posao svaki dan. Moj automobil je Dodge Caravan", istakao je Hill.

Tyreek Hill je tako poprilično iznenadio ljubitelje američkog fudbala. Iako ne izgleda tako 'na prvu' očigledno se radi o momku koji voli čuvati novac.

On je ugovorom s Dolphinsima od 120 miliona dolara postao najplaćeniji wide reciever u historiji NFL-a, a ugovor s timom iz Miamija važi mu do 2026. godine.

Hill je prethodnih šest godina karijere igrao za Kansas City Chiefse s kojima je 2019. godine osvojio Super Bowl pobjedom nad San Francisco 49ersima rezultatom 31:20.

On je tri puta biran u All Pro tim te je šest puta bio Pro Bowl igrač.

Top Komentari

DoGroba
Pa pogledajte video prije nego ga objavite, covjek kupio Mclaren 720 od pola miliona hHAHAHAHHAHAHAHAHA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi