Usain Bolt izazvao NFL zvijezdu na trku: Ulog su olimpijska medalja i prsten Super Bowla
Foto - EPA

Bio bi to duel na 70 metara

Usain Bolt izazvao NFL zvijezdu na trku: Ulog su olimpijska medalja i prsten Super Bowla

Midhat Šljivak

Najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt spreman je da uloži jednu od olimpijskih medalja na trku protiv NFL zvijezde Tyreeka Hila.

Wide receiver Kansas City Chiefsa važi za jednog od najbržih igrača američkog fudbala, a Bolt mu je u showu Dana Patricka ponudio trku na 70 metara.

Kako je Hill najbrži u NFL-u na 40 jardi, a Bolt svjetski rekorder na 100 metara, spreman je da organizuje trku na 70 metara kako bi obojica imali iste uslove.

"To bi bila velika stvar, ali ne vjerujem da bi se pojavio", rekao je Bolt i ponudio je kao ulog zlatnu olimpijsku medalju za Super Bowl prsten.

"Uloži onda i prestani se kriti", uzvratio mu je Hill na prozivku.

Oglasi

Prethodno je Hill isprozivao Bolta i tvrdi da ga ne bi uspio pobijediti u trci na 40 jardi.

"Star je i gotov. Ne bi me mogao ni vidjeti na 40 jardi", istakao je Hill koji drži rekord NFL-a od 4.29 sekundi na 40 jardi.

Bolt je međutim bio brži od ovog rezultata 2019. godine i to u običnoj opremi. Istrčao je 4.22 i poručio je:

"Istrčao sam 4.22 u papučama. Rekao sam mu već da nema šanse".

Usain Bolt je najbrži čovjek svih vremena sa vremenom 9.58 na 100 metara, a rekord drži i na 200 metara sa vremenom 19.19.

Hill je u srednjoj školi imao također uspješne trkačke dane, a najbolja vremena koja je ostvarivao bila su 10.19 na 100 metara i 20.14 na 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi