Dogovor je pao: Veliki turnir u FIFA-i 20 među klubovima iz Španije

Nogomet je stao, ali pronašli su način

Dogovor je pao: Veliki turnir u FIFA-i 20 među klubovima iz Španije

Esmer Oštraković

Nogometno prvenstvo u Španiji je odavno prekinuto, a još uvijek nema naznaka kada bi moglo biti nastavljeno.

Čelnici lige daju sve od sebe kako bi što prije javnosti dali neki datum nastavka prvenstva, ali sve diktira pandemija koronavirusa.

Prošle sedmice nogometaši Seville i Real Betisa, Sergio Reguilon i Borja Iglesias, a utakmicu je putem Twitcha pratilo više od 60 hiljada ljudi.

Tako su nogometaši odlučili da odigra veliki turnir u FIFA-i 20, a biti će organizovan prema trenutnom stanju na tabeli.

Klubovi od trinaestog do dvadesetog mjesta igrat će međusobno, te će se četiri najbolja tima pridrižiti ostatku lige u eliminacionoj rundi.

Prvi krug igra se u petak, osimna i četvrtfinale igraju se u subotu, a polufinale i finale biti će odigrani u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi