Doživjela moždani udar i mislila da je sve gotovo: "Rečenica Cristiana Juniora me potresla žestoko"

Ronaldova mama se uspješno oporavlja

Doživjela moždani udar i mislila da je sve gotovo: "Rečenica Cristiana Juniora me potresla žestoko"

Endin Čaušević

Majka Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro, otvorila je dušu po prvi put nakon što je doživjela moždani udar prije godinu dana.

Ronaldova mama je završila u bolnici početkom marta prošle godine, a doktori su odmah potvrdili da je riječ o moždanom udaru.

Ona je nekoliko dana bila u jako lošem stanju, ali na svu sreću na kraju je uspjela da se izvuče i oporavi. Po prvi put odlučila je govoriti o svemu što se dešavalo i prisjetiti nekih emotivnih trenutaka.

Dolores je moždani doživjela u kući u Madeiri, te je opisala šta se tačno dešavalo te noći.

"Ustala sam se i otišla u kupatilo. Počelo mi se mantati i pala sam. Kada sam pokušala da se ustanem shvatila sam da mi je lijeva strana paralizovana. Nazvala sam svog partnera Jose Andredu i rekla sam mu da zove hitnu pomoć. Ne sjećam se trenutka kada sam došla u bolnicu", priča Dolores.

Prije toga ona je pobijedila rak dojke i poručila je da su joj djeca dala veliku snagu da ponovo iz svega izađe kao pobjednica.

"Bilo je teško i mislila sam da je to kraj. No, kada sam vidjela najstarijeg unuka Cristiana Juniora kada je došao u posjetu to je bio šok za mene. Molila sam Boga da me ne uzima jer želim vidjeti unučad kako odrastaju. Vidjela sam da svi plaču iako sam im govorila da se ne brinu".

"Ranije sam operisala rak dojke, ali nikada nije bilo toliko teško. Kada me Cristiano Junior vidio da plačem rekao mi je 'Bako, nemoj umrijeti'. To me baš potreslo. Kada me je zove na telefon uvijek pita kako se osjećam. Živim za svoju porodicu, posebno za unučad".

Otkrila je i šta je prvo uradila kada se tek probudila u bolnici nakon moždanog udara.

"Vidjela sam svoju kćerku Elmu i rekla sam joj da zapiše šifru mog sefa. To sam uradila jer sve ono vrijedno što imam je tu. U svemu tome jako je bitno da brzo reagujete kada vam se desi nešto ovako. U mom slučaju se sve dešavalo u pet minuta. Cristiano je iz Italije zvao doktore, a ja sam bila na operaciji. Mnogo ljudi nema sreću kao ja da se sve tako brzo uradi. Oporavak ide korak po korak, ali još uvijek se nisam u potpunosti oporavila. Osjećam se dobro i brinem o zdravlju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi