Riječi Piksija Stojkovića jasno pokazuju ko je bio Ivica Osim
Foto - EPA

Legendarni fudbaler se oprostio od Švabe

Riječi Piksija Stojkovića jasno pokazuju ko je bio Ivica Osim

M. Šljivak

Legendarni Ivica Osim preminuo je danas u Grazu u 81. godini života.

Čuveni fudbaler i fudbalski stručnjak zadužio je mnoge tokom velike karijere i od njega se opraštaju brojna poznata fudbalska imena.

Među njima je i aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. On je samo jedan u nizu fudbalera koji je radio s čuvenim Švabom i o legendi bh. fudbala ima samo riječi hvale.

"Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju", počeo je priču Stojković i nastavlja:

"Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostat će u posebnom sjećanju. Pamtit ću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intuiciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen. Neka mu je vječna slava", rekao je Stojković.

Dirljiv oproštaj FK Željezničar od Ivice Osima: "Slavit ćemo ime tvoje dok u nama srce bije"

Legenda FK Željezničar, ali i bh. fudbala preminuo je u austrijskom gradu Grazu, gdje je također ostavio veliki trag u ekipi Sturma.

Od Ivice se opraštaju mnogi klubovi i velika fudbalska imena, a ogromna tuga je svakako u FK Željezničar.

"Ivice, počivaj u miru! S velikom tugom obavještavamo javnost da je preminuo Ivica Osim, najveća legenda FK Željezničar. Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije", poruka je FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi