Dramatične scene: Golmanu otet automobil
Foto: Screenshot

Brazilski razbojnici u akciji

Dramatične scene: Golmanu otet automobil

Život u Brazilu može biti veoma opasan, s obzirom na izuzetno visoku stopu kriminala u ovoj zemlji, a jedna od omiljenih meta brazilskih razbojnika su i fudbaleri, zbog bogatstva koje su stekli baveći se najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Mnogo puta su se brazilski fudbaleri našli na meti kriminalaca u svojoj domivini, pa svi pamtimo nekoliko slučajeva kidnapovanja članova porodica fudbalskih zvijedza.

Sada se, međutim, ispred nišana bandita našao bivši brazilski reprezentativac i golman Botafoga Jefferson.

Jeffersona je nekoliko razbojnika, uz prijetnju pištoljima, natjeralo da napusti svoj skupocjeni Range Rover. Razbojnici su potom uskočili u njegov automobil i odvezli se u nepoznatom smjeru.

Ovaj incident se dogodio u nedjelju, u Rio de Janeiru, a lokalni mediji navode da je policija uspjela, nešto kasnije toga dana, locirati Jeffersonov automobil u naseljeu Fazedinha, koje se nalazi u predgrađu Ria.

Iskusni Jefferson je u svojoj karijeri čuvao mreže Cruzeira, Trabzona, Konyaspora i Botafoga, a za brazilsku reprezentaciju je prikupio 22 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi