Nogometna je zvijezda, a u Turskoj je snimljen kako sa 'običnim' svijetom sprema pomoć

Svi pomažu nakon užasnih scena

Nogometna je zvijezda, a u Turskoj je snimljen kako sa 'običnim' svijetom sprema pomoć

S. Mlaćo
U Turskoj je i dalja vanredno stanje. Broj žrtava nakon razornog zemljotresa se povećava iz sat u sat, a sve je veći broj onih koji su se uključili u akcije pomoći.

U Turskoj je i dalja vanredno stanje. Broj žrtava nakon razornog zemljotresa se povećava iz sat u sat, a sve je veći broj onih koji su se uključili u akcije pomoći.

I brojni poznati apeluju, pozivaju, aktivno se uključuju kako bi pomogli turskom narodom. Ističu da svi sada trebaju biti ujedinjeni, a belgijska nogometna zvijezda Dries Mertens snimljen je u akciji.

Naime, ovaj član Galatasaraya se aktivirao u humatiarnim akcijama i sa suprugom Kat Kerkhofs je snimljen kako pomaže u pakiranju paketa pomoći koji se šalju na ugrožena podrušja.

U Turskoj je proglašeno vanredno stanje, a Mertens je pokazao da je 'obični' čovjek te će sigurno u Turskoj ga sada mnogo više cijeniti i poštovati. To je i zaslužio.

Oglasi

Tokom velike tragedije stradao je i određeni broj sportista. Za mnogima se još i traga.

Tako npr. fudbaler iz Gane Christian Atsu još uvijek nije pronađen pod ruševinama nakon razornog zemljotresa koji je sravnio nekoliko turskih gradova, iako su brojni svjetski mediji objavili da je 31-godišnji napadač spašen i da je siguran u bolnici. Došlo je do zamjene identiteta i Atsu se još vodi kao nestao.

Christian Atsu nažalost još uvijek nije pronađen pod ruševinama zgrade u Hatayu. Ovaj 31-godišnji napadač bio je na 9. spratu s još nekoliko osoba među kojima je i sportski direktor kluba Taner Savut i još se ne zna njihova sudbina.

Iako su brojni svjetski mediji prenijeli informaciju da je ovaj fudbaler pronađen, trener Hatayspora Volkan Demirel tvrdi da još uvijek nema nikakvih informacija o Atsuu, a ni o Savutu.

"Molim vas da ne pišete da je neko preživio, a da ne dobijete potvrdu. Ljudi imaju porodice, pate i bol sve više raste. Nemamo informacije o Atsuu niti o Taneru Svutu. Ja ću vam lično javiti čim nešto saznamo", rekao je trener i legendarni turski golman Volkan Demirel.

Klupski doktor Gubrey Kahveci također navodi da nemaju nikakve informacije o pronalasku Atsua.

"Vidjeli smo novosti da je prebačen u bolnicu. Otišli smo tamo, ali njega nema. Trenutno moramo prihvatiti da sportski direktor Taner Savut i Christian Atsu još nisu pronađeni", rekao je Kahveci.

Top Komentari

user1671659289
Svaka čast majstore!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi