NBA legenda je 'pun kao brod', ali kada stignu računi žena plaća pola
Poznata glumica je u braku s čuvenim košarkašem od 2014. godine (Foto: EPA)

Dwyane Wade i Gabrielle Union imaju dogovor

NBA legenda je 'pun kao brod', ali kada stignu računi žena plaća pola

M. Šljivak

Legendarni NBA košarkaš Dwyane Wade (41) težak je oko 170 miliona dolara. Ogromni ugovori donijeli su mu mir do kraja života, ali usprkos tome što ima veliku cifru na računu, Wade sve račune unutar kuće dijeli 50-50 sa suprugom Gabrielle Union.

Dwyane Wade iza sebe ima čudesnu karijeru. Tri puta je osvajao NBA prsten, 13 puta je bio All Star igrač, a njegov broj 3 u Miami Heatu niko nikada više neće nositi.

Tokom karijere je od brojnih ugovora zaradio oko 170 miliona dolara. Uz njega je većinu karijere provela glumica Gabrielle Union s kojom je od 2008. godine u vezi, a već osam godina u braku.

Dwyane i Gabrielle imaju zajedno dvoje djece, a kraj njih rastu i njegovo dvoje djece iz prvog braka, te njegov nećak.

Iako Wade bez problema može plaćati svima sve što požele, on i Gabrielle su odlučili da troškove dijele. Svaki račun plaćaju 50-50 što je 50-godišnja glumica i otkrila.

Oglasi

"Sada mnogo više pazim na novac koji zaradim. Unervozim se kada neki film ne prođe dobro i tu je strah hoću li imati dovoljno novca da izdržavam porodicu".

"Dwyane i ja dijelimo sve troškove 50-50. Osjećam odgovornost za mnoge osobe i da neko neće imati da jede ako ne radim", poručila je Gabrielle.

Poznata glumica na računima ima oko 40 miliona dolara. Dovoljno je to da funkciniše i bez Wadea, pa nije nikakvo čudo što su odlučili da sve troškove dijele popola.

Što se njene glumačke karijere tiče ona je imala brojne zapažene uloge. Mnogi je pamte po ulozi u filmu Bad Boys, a tu su još brojna filmska ostvarenja.

Sin NBA legende odnedavno je postao žena

Dwayne Wade odlučio je početkom 2020. godine javno otkriti kako je njegov sin Zion odlučio ubuduće živjeti kao žena i nakon tri godine došlo je do legalne promjene spola i sada 15-godišnja djevojčica nosi ime Zaya.

Oglasi

"Zion je došao kući i rekao je: 'Želim s vama pričati, spreman sam istupiti i živjeti onako kako želim. Želim da me oslovljavate s ona i volio bih da me zovete Zaya'", otkrio je Wade u emisiji 'The Ellen Show'.

Naveo je kako su on i supruga Gabrielle odmah prihvatili odluku svog sina. Učinili su sve da mu pomognu da se izbori za svoj status u društvu.

"Ulogu i obaveze roditelja prihvatamo veoma ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dijete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne mijenja ni ova situacija", dodao je Wade.

Tri godine nakon javnog istupa došle su dobre vijesti za porodicu Wade. Sud u Los Angelesu zvanično je prihvatio promjenu spola i od februara je Zion zvanično Zaya Malachi Airamis Wade.

Supruga Dwaynea Wadea Gabrielle velika je podrška za Zayu. Tvrdi da je ponosna na nju.

"Ona je strastvena, puna ljubavi i ponosni smo na nju. Volite i poštujte vašu djecu baš onakva kakva su", istakla je Gabrielle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi