Bajramsko iznenađenje Džanana Muse će se još dugo pamtiti u sarajevskom džematu Jezero

Za one najmlađe

Bajramsko iznenađenje Džanana Muse će se još dugo pamtiti u sarajevskom džematu Jezero

E. Čaušević

Džanan Musa igra u fantastičnoj formi ove sezone u dresu Real Madrida u kojem pokazuje o kakvom talentu se radi i kakvog igrača ima Bosna i Hercegovina. I pored svih tih obaveza u klubu Musa nije zaboravio svoju zemlju, a jednim potezom za Bajram oduševio je sve.

Musa je ljetos nakon sjajne sezone u Breoganu nakon koje je proglašen za MVP-a španske ACB lige ostvario fantastičan transfer i potpisao je za madridski Real.

Bh. reprezentativac ove sezone je među najboljim igračima kraljevskog kluba i sjajnim igrama uspio se izboriti za odličnu minutažu u Realu, ali je pokazao da Kraljevi nisu bez razloga odlučili da ga dovedu.

Musa ove sezone briljira u dresu Real Madrida, a i včeeras je bio sjajan u pobjedi na gostovanju protiv Jouventuta (86:76). Bh. košarkaš meč je završio sa 16 poena i pored Marija Hozonje bio je najefikasniji igrač Reala.

Kraljevi nemaju mnogo vremena za odmor jer ih već u utorak očekuje prvi meč play-offa Eurolige protiv beogradskog Partizana, a sigurno da španski klub itekako raduje odlična forma momka iz Bihaća.

Iako Musa ove sezone ima dosta klupskih obaveza i ne toliko vremena za odmor kao prethodnih sezona on je svejedno našao način da još jednom pokaže da ima veliko srce i ogromnu ljubav prema Bosni i Hercegovini.

Oglasi

Iako ramazanski Bajram nije mogao da provede u svojoj zemlji sa svojom porodicom na kraju je Musa napravio potez koji je sve oduševio.

Naime, iz sarajevskog džemata Jezero otkrili su da je Musa odlučio da obraduje djecu, te im je osigurao bajramske paketiće.

"Bajramske paketiće za džemat Jezero osigurao je naš košarkaš Džanan Musa", objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici ovog džemata.

Posted by Džemat "Jezero" on Sunday, April 23, 2023

Ovaj potez košarkaša Real Madrida oduševio je javnost u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi