Džeko: Kad me djeca zovu ne mogu ih odbiti

Džeko: Kad me djeca zovu ne mogu ih odbiti

Reprezentativac BiH Edin Džeko nalazi se u Dubrovniku, na Football summitu koji je organizovao Emir Spahić.

U izjavi za hrvatske medije osvrnuo se i na nastup Hrvatske na minulom Euru.

"Ne trebate žaliti, pa igrali ste ravnopravno s finalistima Europskog prvenstva", kaže Džeko za Večernji list.

Jedan je od vodećih svjetskih napadača, ali u šetnji Stradunom ostavlja dojam tako jednostavnog tipa. Ništa Edinu Džeki nije teško. U Dubrovniku podijelio je stotine autograma, odradio desetke fotografiranja. Sarajevska veza, dubrovačka veza, splitska veza, engleska veza, svi imaju put do Džeke. A on svakome podari riječ-dvije. Rado se odazvao pozivu za humanitarnu utakmicu.

"Djeca, kad djeca zovu, onda ne mogu odbiti. Ona su velika motivacija, došao sam zbog njih i mog velikog prijatelja Emira Spahića, koji me pozvao", kazao je Džeko.

Uskoro će pripreme za novu sezonu, morski užici za njega su pri kraju.

"Plan je da se odmorim još nekoliko dana i onda se vraćam u City. A gdje bih drugo, ja sam igrač Cityja", smije se Džeko.

Naravno da će u City. Ugovor od četiri miliona eura neto po sezoni je tu. Ali, traže ga mnogi. Spominju se Juventus, tu je negdje i Bayern, i Borussia Dortmund je zainteresovana. Puno je priča, ali ni sam ne zna što će se događati do kraja prelaznog roka.

Posebno je na Euru pratio utakmice Hrvatske u kojoj ima brojne prijatelje.

"Nakon što su u finale ušli Španija i Italija, onda Hrvatska ne treba žaliti. Ispala je od finalista Eura, samo to dovoljno kazuje. Hrvati su osvjetlali obraz balkanskog fudbala, to sam rekao odavno, iza toga stojim", rekao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.