Srceparajuća fotografija supruge preminulog bh. futsalera: "Tu smo nas troje, naša mala porodica"

Prerana smrt Čeligije potresla bh. javnost

Srceparajuća fotografija supruge preminulog bh. futsalera: "Tu smo nas troje, naša mala porodica"

Endin Čaušević

Bh. javnost je prije nekoliko dana žestoko potresla vijest o smrti futsalera Konjica, Dženana Čeligije, koji je preminuo na treningu.

Ovaj 32-godišnji futsaler je ove zime potpisao za Konjic, te je u nedjelju nastupao za ovaj tim i postigao jedan pogodak, a u ponedjeljak su svi ostali u šoku kada je objavljeno da je preminuo u toku treninga.

Čeligija je bio jedan od najboljih futsalera u našoj zemlji, a mnogi i dalje ne mogu da vjeruju da ga nema. Preminuo je na početku treninga Konjica kada mu je pozlilo, a nažalost ljekari nisu uspjeli da ga spase.

Dženanu je u srijedu klanjana dženaza na mezarju Ravne Bakije, a članovi njegove porodice i mnogobrojni prijatelji nisu mogli zadržati svoje suze od tuge zbog prerane smrti ovog futsalera.

No, fotografiju koja jednostavno lomi srce nakon dženaze objavila je njegova supruga Dijana, koja je svojom objavom rasplakala cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Ona je objavila fotografiju kako stoji pored mezara svog muža, a u naručju je čuvala njihovog četveromjesečnog sina Džana.

"Tu smo nas troje, naša mala porodica. I da znaš ovako će ti biti svaki dan od danas pa na dalje. Prije nego si ukopan svaki dan sam išla da te vidim, u Konjic, pa u Bakije… morala sam da te grlim i ljubim i da budem sa tobom. A sada ćemo se sretati evo ovdje na ovom mjestu nas troje uvijek i zauvijek. I da znaš, da nema našeg Džana, da bih već bila tu pored tebe, živote moj najljepši", napisala je uz fotografiju.

Kasnije se ona oglasila i na Facebooku i označila je neke od futsal klubova u kojima je Dženan igrao i za njih je imala jednu molbu.

"Zamolila bih klubove TSV Weilimdorf Futsal Klub Konjic GFC Sarajevo SINDIKAT SIPA (bussines liga za koju je Dženan igrao) Futsal Klub Centar (kojeg ne mogu da označim u postu, pa neka im neko prenese) … kao i sve vas ostale da ako imate bilo koji video, sliku … bilo sta gdje je moj Dženan da mi pošaljete kako bi naš Džan mogao da odrasta uz svog tatu i uz ono što je poslije nas dvoje najviše volio!", napisala je Dijana.

Top Komentari

Comandini
El-Fatiha. Najveca dzenaza posljednjih 20 godina.
7 0
Milfhunter
Jako tužna priča, jedno malo dijete neće pamtiti oca, a jedan otac neće vidjeti kako mu sin odrasta. Tragedija velika
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi