EA Sports gubi bitku: FIFA 17 bez Messija!?

Ko će biti na naslovnici?

EA Sports gubi bitku: FIFA 17 bez Messija!?

Edmir Škorić

Od sezone 2012/13 je Lionel Messi na naslovnici popularne nogometne igrice FIFA, ali čini se da u narednoj inačici neće krasiti omot planetarno popularne igrice.

Messi je naslijedio Kaku 2012. godine i redovno je zaštitni znak FIFA video igrice, ali čini se da kako je tome došao kraj.

Ugledni L'Equipe se pozabavio tom temom, te je otkrio kako je Argentincu istekao ugovor sa EA Sportom, te da mu nije ponuđeno produženje istog.

FIFA 17 bi tako trebala da ima neku drugu zvijezdu na naslovnici. A zanimljivo da to ne može biti Cristiano Ronaldo, pošto je on ugovorom vezan za Konami, koji proizvodi Pro Evolution Soccer, što je glavna konkurencija za FIFA-u.

Dalje se navodi da je Konami također u saradnji s Neymarom i da će naslovnicu FIFA 17 krasiti neka od zvijezdi Real Madrida. Najviše šansi dobio je Kolumbijac James Rodriguez...

Ali činjenica je da svi pravi gejmeri neće obraćati previše pozornost na to ko krasi naslovnicu, već će jedva dočekati da uzmu džojstik u ruke i uživaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti