Messi: Ronaldinho mi je rekao da uzmem broj 10

Video o prijateljstvu Messija i Ronaldinha

Messi: Ronaldinho mi je rekao da uzmem broj 10

Endin Čaušević

Poznato je da su Lionel Messi i Ronaldinho u dobrim prijateljskim odnosima, a dva fudbalska maestra otkrili su kako su se upoznali, te ojačali svoje prijateljstvo.

Više od deset godina prošlo je od upoznavanja dva Barcelonina čarobnjaka. Messi je prije desetak godina postigao debitantski gol za Barcu, a upravo mu je Ronaldinho asistirao. Iz Barcelone su odlučili napraviti malu priču o Messiju i Ronaldinhu kao poklon navijačima katalonske ekipe, ali i ostalim ljubiteljima fudbala.

"Kada sam stigao u svlačionicu Barce bio sam na kraju reda, a onda mi je Ronaldinho prišao i rekao da dođem i da se smjestim kraj njega. To mi je bilo nevjerovatno, nisam mogao da vjerujem da se to dešava meni. Tako je naše prijateljstvo počelo. On je bio zvijezda tima i pomogao mi je u početku moje karijere", rekao je, između ostalog, Messi.

Ronaldinho je kazao da je odmah bio oduševljen kvalitetama i talentom koje je imao Messi, te da je odmah znao da će on postati velika zvijezda ovog kluba.

"Kada je postigao debitantski pogodak bio sam presretan. Tražio sam ga po terenu i želio sam da mu asistiram za prvi gol i to se desilo. Imamo poseban odnos nakon toga. On je moj veliki prijatelj i uvijek će biti", dodao je Ronaldinho.

Brazilac je na kraju dobio dres koji mu je poklonio Messi i nije skrivao svoje suze. Zaista, prelijepa priča. Cijeli video možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.