Dijete napucalo loptom u glavu zvijezdu Reala, uslijedila je reakcija za pamćenje

Sve pohvale

Dijete napucalo loptom u glavu zvijezdu Reala, uslijedila je reakcija za pamćenje

A. Čaušević

Mnogi igrači na egzotičnim destinacijama i skupocjenim plažama pune bateriju za novu sezonu.

Fantastičnu sezonu iza sebe imao je Eduardo Camavinga koji sigurno prolazi kroz najbolji period u svojoj karijeri.

Ovaj 19-godišnjak iako praktično nije ni odrastao već je svjetska zvijezda i jako je popularan posebice jer igra u Real Madridu.

Camavinga je tokom odmora na plaži odlučio da zaigra fudbala sa djecom, a jedna nespretna djevojčica ga je napucala loptom u lice.

I dok bi mnogi u ovom slučaju naružili djevojčicu, mladi Francuz je uradio potpuno drugu stvar.

[instagram]eZnZleGkMbY[/instagram]

Oglasi

Shvatio je da nije bilo namjerno te je odlučio da odglumi kako je dobio silovit udarac te se bacio na ležaljku i tako izazvao smijeh kod svih prisutnih.

Bio je beskućnik

Ovaj fudbaler rođen u novembru 2002. godine u Cabindi (Angola), iz te zemlje odselio je još kao dvogodišnjak u Francusku.

Nakon toga nova životna drama sačekala ga je kada je imao 11 godina. Tada je ostao bez doma i s porodicom prošao kroz period siromaštva.

Ipak, ništa mu nije stalo na put da ostvari svoje snove, pa je postao najmlađi fudbaler Rennesa i reprezentacije Francuske.

Prošlog ljeta, s 18 godina, potpisao je za velikana kakav je Real Madrid, a danas, s 19 godina, osam godina nakon što je bio beskućnik, može se pohvaliti titulom prvaka Evrope i Španije.

Osim spomenuta dva trofeja, s Real Madridom je nešto ranije osvojijo i španski Superkup, s Rennesom je 2019. godine bio pobjednik Kupa Francuske, a s reprezentacijom Francuske 2021. godine podigao je trofej pobjednika Lige nacija.

Ove je sezone Camavinga nastupio na ukupno 46 utakmica za Kraljeve u svim takmičenjima, a postigao je dva gola i dodao isto toliko asistencija.

Karijera je tek počela, a već je tako bogata. Ako ga povrede zaobiđu, bit će jedan od najboljih fudbalera svijeta u narednih petnaestak godina.

Oglasi