Eduardo da Silva se vratio u Brazil i pokazao u kakvom luksuzu sada živi

Pametno je ulagao svoj novac

Eduardo da Silva se vratio u Brazil i pokazao u kakvom luksuzu sada živi

Endin Čaušević

Eduardo da Silva sigurno je ikona hrvatskog nogometa i najuspješniji Brazilac koji je nastupao na ovim prostorima.

Eduardo je u Dinamo stigao još 1998. godine u omladinsku školu kao izuzetno talentovan fudbaler. Šansu u prvom timu dobio je nekoliko godina kasnije i svojim igrama je oduševio javnost.

Na ljeto 2007. godine Dinamo ga je prodao Arsenalu gdje je odlično krenuo, ali teška povreda ga je koštala da ostavi dublji trag u londonskom klubu. Nakon toga igrao je za Shakhtar, Flamengo, Atletico PR i Legiju, a većviše godinu dana je bez kluba.

Eduardo još uvijek nije zvanično završio karijeru, ali jasno je da su najbolji dani već iza njega. Ostat će upamćen i po tome što je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 62 utakmice i zabio je 29 golova.

Nakon što je napustio Legiju on se odlučio vratiti u Brazil sa svojom porodicom, te se trenutno nalazi u Rio de Janeiru sa suprugom i djecom. Oni tamo žive već više od godinu dana, a Eduardo se tek ponekad oglasi na Instagramu.

On je to uradio jučer kada je pokazao da karantin provodi u kući u Riju, te je pokazao u kakvom luksuzu živi. Eduardo je sigurno zaradio mnogo novca u svojoj karijeri, a bio je jedan od rijetkih Brazilaca koji nije većinu istog potrošio na noćni život već je imao pametna ulaganja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti