"Za nas fudbalerke je normalno da imamo seks prije utakmice, dok to je to muškarcima zabranjeno"

U Rusiji imaju i posebne ugovore vezane za trudnoću

"Za nas fudbalerke je normalno da imamo seks prije utakmice, dok to je to muškarcima zabranjeno"

E. Čaušević

Ruska golmanica Elvira Todua izazvala je dosta pažnje svojim izjavama u posljednje vrijeme.

Ova golmanica trenutno brani za CSKA iz Moskve, ali i reprezentaciju Rusije s kojom je prije nekoliko godina gostovala u Zenici kada se igrao meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Todua se našla u centru pažnje fudbalske javnosti nakon izjava koje je dana prije nekoliko dana. Ona je pričala dosta o svom privatnom životu, ali i činjenice koliko se žene drugačije snalaze u fudbalu od muškaraca.

Ruska golmanica je poručila da je u Rusiji ženski fudbal dosta bolji i moderniji u mnogim stvarima nego u većini svijeta što je sigurno za mnoge iznenađenje.

Ona je otkrila da ženske fudbalerke u svojim ugovorima u klubovima iz Rusije imaju klauzulu prema kojoj mogu ostati trudne, a da klub nastavlja da im isplaćuje plate.

"Naši ugovori imaju klauzule prema kojem su klubovi dužni da nastavljaju da nam isplaćuju plate u slučaju trudnoće. Imamo takve ugovore u CSKA, ali i u većini Rusije. To nije slučaj baš u ostatku svijeta. Znam mnoge klubove koji raskidaju ugovore kada neka igračica ostane u drugom stanju", rekla je Todua.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLYlth3DDOt/[/instagram]

Ova golmanica se dotakla i svog sekusalnog života i poručila je da za njih nije ništa čudno da imaju seks prije utakmice. S druge strane u slučaju fudbalera to baš i nije dozvoljeno.

"Normalno je da žene mogu imati seks prije utakmice dok za muškarce znam da to većina trenera brani. Za nas žene to nije problem i to je normalno da imamo seks prije utakmice", poručila je Todua u razgovoru za YouTube kanal Comment Show.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKGGGu_jpsA/[/instagram]

Ova 35-godišnja golmanica brani za CSKA već nekoliko godina. U klub se vratila 2017. godine nakon što je sezonu prije toga imala kratku pauzu.

Todua jenedavno upisala i svoj 100. nastup u dresu reprezentacije Rusije na meču kvalicikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine protiv selekcije Portugala.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BkOZzo6lxgy/[/instagram]

Top Komentari

bosnishtroller
Jest samo što je muški fudbal milion puta gledaniji i ozbiljniji odnosno profesionalniji dok ženski fudbal ne gledaju ni žene koliko je loš
8 6
karlhajncbrazzzo
“Ona je otkrila da ženske fudbalerke...” Dalje nisam čitao. Zar imaju i muške fudbalerke?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi