Emir Spahić nije ušao u Gradsko vijeće Dubrovnika

Neuspješni izbori za bivšeg kapitena

Emir Spahić nije ušao u Gradsko vijeće Dubrovnika

Edmir Škorić

Bivši kapiten bh. nogometne reprezentacije Emir Spahić nije imao uspjeha na izborima u Hrvatskoj.

Spahić je bio kandidat za Gradsko vijeće Dubrovnika ispred Dubrovačke stranke (DUSTRA). Unatoč tome što je izuzetno popularan u svom rodnom gradu, nije uspio napraviti neki veći rezultat.

Njegova stranka dobila je 1.733 glasova i peta je po redu stranka u Dubrovniku te će imati samo dva predstavnika u Gradskom vijeću.

To će biti dva najbolje rangirana kandidata stranke Željko Raguž i Ivana Šepak. Spahić je bio četvrti na stranačkoj listi, a završio je kao peti na izborima u okviru stranke koju je predstavljao.

Spahić je rođen u Dubrovniku, a karijeru je počeo u tamošnjem GOŠK-u. Igrao je kasnije za Čelik, Zagreb, Torpedo, Lokomotiv Moskvu, Montpellier, Sevillu, Anži, Bayer i HSV.

Što se tiče bh. reprezentacije, upisao je 94 nastupa i ostavio je veliki trag u nacionalnom timu.

Top Komentari

Zoilomas
Htio Spaha hrvatski sandzak napraviti haha
6 1
makelele
Nije bio ofsajd protiv nigerije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi