Emir Spahić se emotivnom porukom sjetio Ljutih Krajišnika koji su poginuli dan nakon plasmana na SP

Hasib, Vildan i Almir nisu zaboravljeni

Emir Spahić se emotivnom porukom sjetio Ljutih Krajišnika koji su poginuli dan nakon plasmana na SP

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2013. godine ostvarila je historijski uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo koje se igralo u Brazilu.

Zmajevi su odlučujući meč kvalifikacija igrali u Kaunasu protiv Litvanije i pobijedili sa 1:0 golom kojeg je postigao Vedad Ibišević u drugom poluvremenu. Odlazak na SP je daleko najveći uspjeh bh. reprezentacije, a ovaj meč protiv Litvanije će se zauvijek pamtiti.

Međutim, već narednog jutra bh. javnost je bila žestoku uzdrmana strašnim vijestima koje su stigle iz Poljske. Bh. navijači iz Kaunasa krenuli su put BiH kako bi se priključili nevjerovatnom slavlju, ali je onda nastao muk.

Iz Poljske su stigle informacije da su u saobraćajnoj nesreći poginuli navijači grupe Ljuti Krajišnici Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović. Sudbina je htjela da na dan utakmice oni govore za SportSport.ba, a Hasib kao da je naslutio šta će se desiti.

"Nadam se da neće biti puno alkohola za ovaj dan i volio bih da se svi u miru i veselju vratimo u Bosnu živi i zdravi i da ne bude saobraćajki jer je danas dosta bilo saobraćajki na cestama. Jedino što želimo je da se navijači vrate sretno u miru i rahatluku i da ovaj Bajram proslave s najboljim poklonom", rekao je rahmetli Hasib.

Danas se navršava tačno šest godina od pogibije trojice Ljutih Krajišnika koji su ostali u srcima svih bh. navijača. Hasiba, Vildana i Almira sjetio se i bivši kapiten Zmajeva, Emir Spahić, emotivnom objavom na svom Facebook profilu.

"NIKAD VAS ZABORAVITI NECEMO

Bilo je to na danasnji dan,na dan koji nikad necu zaboraviti,na dan kad su moji snovi postali java,na dan kad je ispisana i najljepsa stranica moje karijere...Kaunas (Litvanija) Vedo Ibisevic na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!! Suze,osmijeh....oko nas pjesma,slavlje,navijanje....osjecaji su se pomijesali jer nismo bili svjesni sta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-zutih navijaca,pjesma i slavlje daleko su se culi. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor.... I onda negdje pred zoru stize vijest negdje iz Poljske...tri mlada KRAJISNIKA,tri sina bosansko-hercegovacka su izgubila zivot vracajuci se kuci iz Litvanije gdje su otisli da nas podrze i pomognu nam da ispisemo povijest! Braco nasa,hvala vam za svaki sekund paznje,sekirancije,nervoze,pjesme,sutnje.... Nikad vas zaboraviti necemo,NIKAD!!!!

SA NEBA CE SE VAS GLAS ZA BOSNU CUTI,NEK VAM JE RAHMET VJECNI KRAJISNICI LJUTI", poručio je Spahić.

Top Komentari

bananko
momak kao da je znao... strasno gledati ovaj video... nek im je vjecni rahmet
14 0
Bosnian King1
Treba ****t mater onim dijasporasima BHfanaticima sto diraju posten narod. Dodju u Bosnu jednom godisnje a mi krv proljevamo. Sledecu utakmicu svi ****t mater i otjerat sa stadiona BH fanaticose
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi