Enes Kanter napadnut ispred džamije u Bostonu: Ne daju mi ni da klanjam...

Protivnik turske vlade

Enes Kanter napadnut ispred džamije u Bostonu: Ne daju mi ni da klanjam...

M. Šljivak

Košarkaš Boston Celticsa Enes Kanter napadnut je u džamiju u Bostonu.

Kanter je veliki protivnik režima turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, pa mu je tako oduzet pasoš, te je proglašen teroristom zbog podrške organizaciji FETO.

Turski košarkaš se ni u Bostonu ne osjeća sigurno. Napadnut je u petak ispred džamije, a snimak napada je objavio na Twitteru.

"Žestoki momci diktatora Erdogana su me napali nakon molitve u džamiji. Turska vlada mi ne dopušta ni da klanjam slobodno u Americi", napisao je Kanter.

Zatim je u izjavi za ESPN rekao:

"Samo zato što govorim drugačije dobijam prijetnje. Imat ću sada osiguranje 24 sata dnevno jer je ovo o čemu govorim mnogo veće od mene i košarke", poručio je Kanter.

Ovako je izgledao napad na njega...

Top Komentari

Keno
Jesu ga napali jbt haha
9 0
Tarzan
Ovdje čak ni ton nije povišen . Čuj napad ??
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi