Otac Enesa Kantera u Turskoj osuđen na dugogodišnju robiju

Osveta košarkašu Knicksa?

Otac Enesa Kantera u Turskoj osuđen na dugogodišnju robiju

Već odavno košarkaš New York Knicksa Enes Kanter vodi "rat" sa turskim vlastima, a sada je ceh platio i njegov otac.

Naime, Kanter je "prekrižen" od strane turskih vlasti zbog bliskosti sa pokretom i ideologijom Fethullaha Gulena, a ovaj NBA košarkaš se nije libio javno i oštro kritikovati turskog predsjednika Erdogana.

Sada je njegov otac dr. Mehmet Kanter osuđen na 15 godina zatvora u Turskoj, a Enes je poručio da je to način turskih vlasti da mu se osvete za kritike.

Inače, Mehmet Kanter je i 2017. godine bio uhapšen i držan u pritvoru pet dana zbog navodnih veza sa Fetullahom Gulenom kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju državnog udara 2016. godine.

Također, Enes Kanter je u maju prošle godine zadržan na aerodromu u Rumuniji nakon što su turske vlasti poništile njegov pasoš, a prošlog decembra je za njega pripremljena otpužnica, te se suočava sa kaznom zatvora od četiri godine ukoliko se vrati u Tursku.

"Ako me pošalju nazad u Tursku, vjerovatno više nikada nećete čuti nijednu riječ iz mojih usta. Razlog je taj da ko god misli nešto protiv predsjednika mora biti sankcionisan", izjavio je Enes Kanter nakon incidenta na rumunskom aerodromu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti