Zahavi ne prestaje s omalovažanjem Palestinaca, objavio je i zašto to radi

Nakon što je "oskrnavio" poruke podrške

Zahavi ne prestaje s omalovažanjem Palestinaca, objavio je i zašto to radi

Admin Čaušević

Eren Zahavi posljednjih dana je u centru pažnje zbog načina na koji "skrvnari" poruke podrške Palestini i palestinskom narodu. 

Nakon osvajanja FA Cupa dvojica fudbalera Leicester Cityja Wesley Fofana i Hamza Choudhury su mjesto sa zastavama svojih zemalja slavili za palestinskom te su tako poslali poruku podrške.

Paul Pogba je u oproštajnoj domaćoj utakmici Manchester Uniteda zajedno sa Amadom Diallom također nosio zastavu Palestine i to pred publikom na Old Traffordu.

Zahavi je u oba navrata reagovao tako što je umjesto palestinske postavio izraelsku zastavu te to objavio na Instagramu te sve predstavio kao poruku podrške Izraelu.

Oglasi

Sluteći prema objavama izraleskom reprezentativcu i članu nizozemskog PSV-a je cilj bio da privuće pažnju kako bi pokazao svoju istinu.

No description available.

"Sada kada imam vašu pažnju, vrijeme je da objasnim svoju situaciju. Niko od vas ne zna korijene konflikta i možda ne zna gdje su Gaza i Jeruzalem na karti, tako bolje da koristite društvene mreže da pozovete na mir između obje i strane i sve će biti jednostavnije."

Zahavi je objavio i kratki video u kojem objašnjava sam konflikt navodeći kako su zapravo sve započeli Palestinci, odnosno Hamas tako što je ispalio rakete na Izraelace.

[streamable]https://streamable.com/hy07xt[/streamable]

U videu se navodi kako Hamas koristi Palestince za živi zid te teško bombarduje naseljene gradove u Izraelu kako bi ubili muškarce, žene i djecu.

Inače, u dosadašnjima napadima izraelska vojska je ubila 219 Palestinaca, uključujući 63 djeca. Na drugoj strani, Izraelci imaju 12 žrtava.

Top Komentari

Gari Garinča
Hićo dragi što ih nisi potamanio.
33 3
miki30
Tipičan odgovor jednog Izraelca, oni su prvi počeli, bacaju neke granate na našu teritoriju a mi imamo pravo na samoodbranu. Svaki Izraelac i Amerikanac to objašnjava na taj način, kao kod nas naše komšije. I oni istu priču govore kako nisu oni krivi za rat na našim prostorima nego tamo neki svatovi pa su se oni mila majko morali braniti od muhadjedina koji su htjeli zbrisati srpski narod. Izvrćanje činjenica im dobro polazi za rukom i jednim i drugim, samo što im to niko nevjeruje.
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi