Bezobrazluk bez granica: Izraelac "oskrnavio" slavlje igrača Leicestera sa zastavom Palestine

Narugao se svim Palestincima

Bezobrazluk bez granica: Izraelac "oskrnavio" slavlje igrača Leicestera sa zastavom Palestine

S. Grebović

Izraelski napadač PSV-a iz Einhdovena Eran Zahavi propisno se narugao palestinskim žrtvama nakon svoje jedne objave na Instagramu.

Leicester je za vikend u finalu engleskog FA Kupa slavio protiv Chelseja sa 1:0 golom Tielemansa u 63. minuti. Nakon utakmice, dvojac pobjedničke ekipe Wesley Fofana i Hamza Choudhury, skrenuli pažnju na sebe prilikom ceremonije dodjele pehara.

Naime, njih dvojica su razvili zastavu Palestine kao znak podrške u teškim trenucima.

Još veću prašinu iza sebe je podigao izraelski napadač Eran Zahavi koji je putem svog Instagrama preko njihove fotografije stavio veliku zastavu Izraela uz ironičnu poruku "hvala na podršci". Objavu je ubrzo izbrisao, ali ona nije mogla promaći navijačima skoji su sačuvali screenshot.

Oglasi

Leicesterov dvojac nije jedini u svijetu fudbala koji je pružio podršku Palestini. Prije njih to je učinio i veznjak Arsenala Mohamed Elneny koji je prije par dana napisao kako su "njegovo srce i njegova duša uz Palestinu".

Egipatski veznjak se zbog toga našao u problemima, pošto su se neki od sponzora Arsenala žalili zbog pomenutog statusa njihovog fudbalera.

Zahavi je u nedjelju bio s ekipom PSV-a koja je igrala u gostima protiv Willema II, a u toku ove utakmice došlo je do pljačke njegovog doma dok su tu još bili njegova žena i djeca.

Nizozemska policija potvrdila je jučer da su dvojica nepoznatih pljačkaša utrčali u kući Zahavijevih, te da su itekako istraumirali njegovu suprugu i četverto djece.

Pljačkaši su prvo uperili puške u njih kako bi ih upozorili šta se dešava, a zatim su ih vezali kako bi mirno mogli da ukradu sve ono što je vrijedno u kući napadača PSV-a.

Zahavi je bio u šoku kada su mu nakon utakmice javili šta se desilo, ali najvažnije je da niko od njegove porodice nije bio povrijeđen.

Eran Zahavi trenutno nastupa za PSV, a u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je Hapoel Tel Aviv, Palermo, Maccabi Tel Aviv, te Guanzuhou u Kini.

Top Komentari

RZ88
Cionisti i ovi nasi iz manjeg BH entiteta su najgori otpad trenutno na svijetu.
24 0
Mackintosh
Bravo Zahavi! Ko hoce da podrzava Hamas, talibane, ISIS i otalo smece - pravac azijska zabit!
2 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi