ESport: Postao prvak svijeta u FIFA-i i  osvojio nagradu u koju možda nećete povjerovati

Kakav dan za momka iz Saudijske Arabije

ESport: Postao prvak svijeta u FIFA-i i osvojio nagradu u koju možda nećete povjerovati

Teme:

Da je eSport postao vrlo popularan, jasno je i vrapcima na grani, ali svakog dana se iznova iznenadimo koliki je novac 'ušao' u takvu vrstu zabave koju, eto, nazivaju i sportom.

Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, održano je Svjetsko prvenstvo u igranju FIFA-e koje je osvojio momak iz Saudijske Arabije pod imenom Mosaad Aldossary.

Mosaad, koji koristi ime 'Msdossary', je na putu do svjetskog trona bio ispred čak 20 miliona igrača, a na završnom turniru u Londonu su se našla 32 najbolja igrača koji su igrali po istom sistemu po kojem se igra i pravi Mundijal.

Pobjedom na Svjetskom prvenstvu, Mosaad Aldossary je osvojio čak 250.000 dolara.

"Ovo je ispunjenje moga sna. Ne mogu vjerovati da sam imao priliku da igram pred ovolikim brojem gledalaca u dvorani. Nevjerovatan osjećaj", poručio je Aldossary nakon pobjede u finalu, gdje je rezultatom 4:0 slavio protiv Belgijanca Stefana Pinne.

Inače, eSport Svjetsko prvenstvo igralo se na konzoli Xbox.

Promo

Top Komentari

Chupy
Namah potpis za barcu :) :) :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi